“NOVOSTI” OTKRIVAJU: Našem konzulatu u Cirihu javljeno, Ejupi dobio 400.000 evra da ubije Kneževića (FOTO)

VN

20. 05. 2020. u 10:30

Informaciju vicekonzulu Srbije dostavio Crnogorac, koji je za pakleni plan čuo od bivšeg pripadnika bezbednosne službe tzv. Kosova

“НОВОСТИ” ОТКРИВАЈУ: Нашем конзулату у Цириху јављено, Ејупи добио 400.000 евра да убије Кнежевића (ФОТО)

Fljorim Ejupi / Milan Knežević

SLUŽBA bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobila je informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se na Milana Kneževića, jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta|u Crnoj Gori – sprema atentat.

To se navodi u dokumentu MSP u koji su “Novosti” imale uvid, a ova poverljiva saznanja posebno dobijaju na težini uoči današnjeg saslušanja Kneževića koje je zakazano za 11 časova. On je pozvan u Upravu policije “radi prikupljanja obaveštenja povodom tekstova u sredstvima javnog informisanja po pitanju ugroženosti”.


U pomenutom dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom preneo našem vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat.


Za taj pakleni plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbednosti tzv. Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca.


Prethodnog dana na KiM je boravio izvesni Golubović iz službe bezbednosti Crne Gore koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora...- navode se njegove reči u dopisu MSP iz Generalnog konzulata u Cirihu.


Takođe, piše i da je, navodno, za prebacivanje oružja sa KiM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirović, koji je bio svedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao “državni udar” dok bi mu logističku podršku u Podgorici davao izvesni Kolčaj.


Podsetimo, pojedini mediji u Crnoj Gori i regionu objavili su da je vlast u Podgorici, preko svojih veza u kriminalnim krugovima, angažovala Ejupija da izvrši atentat na Kneževića.


Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus "Niš ekspresa" 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.


Na mestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobegao i tri godine mu se izgubio svaki trag, a o njegovim vezama sa CIA u nedavnom intervjuu za “Novosti” govorio je i bivši istražitelj Unmika DŽo Mekalister.

Vratio se u Prištinu 2004. sa još trojicom Albanaca. Odeveni u uniforme srpske vojske ubijaju policajca UN, s namerom da za taj zločin bude optužena srpska strana i zvanični Beograd, a ima indicija da je bio direktno uključen i u organizaciju martovskog pogroma Srba. Uhapšen je u Tirani krajem oktobra 2004, a odatle je prebačen na Kosovo i Metohiju. U junu 2008. godine osuđen je na 40 godina zatvora , ali ga je sud pod patronatom Euleksa oslobodio sledeće godine zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.


Ubrzo je otišao u Nemačku i navodno je nekoliko godina bio pod prismotrom tamošnjih službi bezbednosti. Srpske službe ga percipiraju kao iskusnog plaćenog ubicu, a naše vlasti javno su iznele sumnje da je umešan i atentat na Olivera Ivanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Профи

20.05.2020. 12:36

Озбиљна држава би одавно решила проблем оваквог терористе. Израел треба да нам буде узор.

Buda

20.05.2020. 13:22

Da li je moguće da se ovakve stvari objavljuju javno?! Misli li iko o ljudima u konzulatu?