Obustavlja se Beogradska letnja scena: Nema predstava na otvorenom

S. B. M.

utorak, 30. 06. 2020. u 08:52

Обуставља се Београдска летња сцена: Нема представа на отвореном

TAŠMAJDAN Publika je uživala u komadu Mamma mia/Foto: I.Marinković

Beogradska letnja scena na Tašmajdanu obustavlja se iz epidemioloških razloga. Novac od prodatih karata vraća se na blagajnama matičnih pozorišta
POZORIŠNI program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu se obustavlja! Sve zakazane predstave se odlažu usled novonastale situacije, promene epidemiološke slike virusa kovid 19 i najnovijih odluka medicinskog kriznog štaba Srbije kojim se ograničava okupljanje na zatvorenom i otvorenom prostoru do 200 osoba.

- Ovaj jedinstveni poduhvat, koji je na jednom mestu okupio sva beogradska, mnoga srpska pozorišta, privatne i nezavisne produkcije, sa idejom da publici i svim gostima Beograda krajem juna i tokom jula omogući gledanje više od 40 pozorišnih predstava, pokazao je da su umetnici i publika sa velikom radošću iščekivali ponovni susret uživo i nove pozorišne doživljaje - navodi se u saopštenju Sekretarijata za kulturu.


Ova manifestacija upravo je i osmišljena da bi se prevazišao problem prekida rada pozorišta usled pandemije i uvođenja vanrednog stanja sa dobrom željom da se nastavi pozorišni život u prestonici.


Grad Beograd se zahvalio svim pozorištima, umetnicima, učesnicima i publici Beogradske letnje scene o čijem eventualnom nastavku će se odlučivati kada se za to steknu uslovi.


U međuvremenu, na blagajnama matičnih pozorišta, svi koji su kupili karte mogu da ih vrate i dobiju nazad svoj novac.


NI BIOSKOP U JULU


ZBOG celokupne situacije u državi izazvane virusom korona, bioskopi, najverovatnije, ni 8. jula neće otvoriti vrata za svoje posetioce, kao što je bilo najavljeno akcijom "Povratak u bioskop".

Ljubitelji sedme umetnosti, po svemu sudeći, ipak neće moći da svoje omiljene filmove gledaju u odabranom društvu, iz bioskopskih fotelja i na velikom platnu.

Takođe, i čelnici svetskih produkcijskih kuća, zbog pandemije virusa korona, odlučili su da odlože premijere svih filmova planiranih za jul.