BEOGRADSKE fontane puštene su u rad. Od ponedeljka, Beograđani i turisti mogu uživati u šetnji pored vodoskoka na Trgu Nikole Pašića, između Predsedništva i Starog dvora, kod Hrama Svetog Save, kao i pored fontane "Kaskada" na Andrićevom vencu. Takođe, voda teče i iz Terazijske česme.

Kako je saopšteno iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", ostale fontane biće puštene u rad narednih dana.


- Ostale 32 gradske fontane počeće sa radom sukcesivno, a za sve Beograđane javne gradske česme otvaraće se postepeno od ponedeljka - rekli su iz ovog komunalnog preduzeća.


Inače, sve gradske javne česme i fontane, sem one na Slaviji, "presušile" su sa proglašenjem vanrednog stanja. Za ponovno puštanje u rad bila je neophodna saglasnost Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, koji je posle procene stručnjaka iz Gradskog zavoda za javno zdravlje dao saglasnost za početak rada prestoničkih vodoskoka.


Osim vodoskoka na Slaviji, koji radi tokom cele godine, sugrađani u lepotama ostalih fontana i javnih česmi mogu uživati od 1. aprila do 1. novembra. Ove godine, zbog pandemije virusa korona, kasnio je početak sezone. Iako nedeljama nisu radile, ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" svakodnevno su čistile, održavale i dezinfikovale sve gradske fontane, prema uobičajenom planu.