Svetlana Filipović, vlasnica doma za stare "Doživeti stotu" u Zemunu u izjavi "Novostima" kaže da je i sama zaražena Kovidom 19, da se jako loše oseća i da se trenutno nalazi na Infektivnoj klinici.


- Ne znam da li ću preživeti ovaj pakao - plačnim glasom govori Svetlana. - Molim vas, kontaktirajte Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje da pomognu korisnicima koji su ostali u domu. Danima nemam informaciju ni kako se oseća još pet zaraženih korisnika koji se nalaze u Zemunu na Infektivnoj klinici. Ne mogu ništa da uradim odavde.


Prema tvrdnji vlasnice doma ona je nedelju dana imala temperaturu 39, obraćala se lekarima, uradila laboratorijske analize i ništa.


Kada je u subotu od temperature gotovo pala u komu Hitna pomoć je odvezla na Infektivnu kliniku.


- Ne znam ko je uneo virus u dom, verovatno neko od rođaka ko je dolazio u posetu dok su još ile dozvoljene - kaže Svetlana. - Nedelju dana pošto je proglašeno vanredno stanje zabranila sam posete korisnicima, ali očigledno je da je virus ušao pre toga. Prvo sam se ja zarazila, a onda i stanari iako nisam imala nikakav kontakt sa njima.