VELIKI reciklažni centar JKP "Gradska čistoća" na Adi Huji, u kome je na poslovima separacije otpada zaposleno 50 radnika, obišao je u utorak gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić. Tom prilikom najavio je veća ulaganja u reciklažu i rekao da je cilj da svaka od 17 beogradskih opština ima po jedan reciklažni centar.

Prema gradonačelnikovim rečima, tokom prošle godine zabeleženo je povećanje od 20 odsto u ukupnoj količini recikliranog otpada u Beogradu, uz ulaganje od 495 miliona dinara za unapređenje ove oblasti.


- Ove godine za istu svrhu planirano je 520 miliona dinara, a trebalo bi napomenuti da je u planu i postavljanje dodatnih 640 reciklažnih zvona, od kojih bi 240 bila za staklo, a 400 za odlaganje kartona, plastike i metala. Takođe, spremno je 25.000 novih plavih kanti za separaciju otpada, a biće postavljeno i 300 podzemnih kontejnera za odlaganje reciklabilnog otpada. Sve to, naravno, nije dovoljno, budući da želimo brojku od 30.000 kontejnera, kako bi svi građani imali mogućnost za recikliranje otpada - istako je Radojičić.


Pročitajte i: Privatnici su zaduženi za higijenu, čistiće groblja, uklanjaće sneg i led sa puteva: Odluka Opštine Zvezdara o komunalnom redu o Malom i Velikom Mokrom Lugu