U sklopu društveno odgovorne kampanje kojom kompanija teži podizanju ekološke svesti promoteri Mozzarta delili su besplatne cegere na gradskim pijacama.

Posetioci pijaca na Paliluli, Vračaru, Zvezdari i Voždovcu u toku ovog vikenda su na poklon od kompanije Mozzart dobili biorazgradive cegere.

Akcija će se nastaviti i narednih nedelja na gradskim pijacama, tržnim centrima i uplatno-isplatnim mestima kompanije Mozzart i ukupno će biti podeljeno 50.000 ekoloških torbi za kupovinu.

Kompanija Mozzart će veliki deo društveno odgovornih aktivnosti ove godine usmeriti na zaštitu životne sredine i podizanje ekološke svesti. Plastične kese su veoma štetne za životnu sredinu, dok je torba za kupovinu adekvatna alernativa, priroda je više voli i ekološki posmatrano je mnogo poželjniji izbor.

Ovo je prva eko akcija koju radimo, a uskoro cemo predstaviti veliki ekološki projekat na kojem radimo sa Gradom Beogradom.”, poručio je Borjan Popović iz Mozzarta.

Plastične kese često, umesto u smeću, završe u prirodi gde se razgrađuju stotinama godina. Od 1. januara nastupila je i zabrana upotrebe plastičnih kesa u Srbiji.

Odličan je pokon. Uvek zaboravim da ponesem torbu, još se navikavam na zabranu upotrebe kesa i svoj ceger ću odmah iskoristiti” komentar je Sandre Stojadinović koje često posećuje Kalenić pijacu.


PR