Muke žitelja Miljakovačkih staza: Smeće raznose i psi lutalice

Š. M.

18. 12. 2019. u 13:30

Муке житеља Миљаковачких стаза: Смеће разносе и пси луталице

Mini-deponija u naselju

Odgovorni su investitori - kažu u "Gradskoj čistoći"
ŽITELjI Miljakovačkih staza u naselju Miljakovac 3 već nedelju dana smeće odlažu na praznim livadama, jer su kontejneri sa ove lokacije uklonjeni. Kako za "Novosti" kažu iz "Čistoće", investitori stambenih zgrada bili su dužni da obezbede posude za odlaganje smeća, dok su oni pojedinačnim domaćinstvima dodelili kante od 240 litara.

Žitelji ovog dela Rakovice za naš list kažu da se na prostoru glavne ulice u Miljakovcu 3 od prevelike količine smeća stvara deponija.

- Sada se otpad odlaže odmah pored ulice Miljakovačke staze, na praznim placevima, a problem su i psi lutalice, koji to smeće raznose po čitavom naselju. U ovoj saobraćajnici kontejneri su se nalazili na tri lokacije, kod supermarketa "Šumadija", kod marketa "Kaniko", kao i pri kraju naselja - žale se oni.

Kako su nam rekli iz JKP "Gradska čistoća", kontejneri koji su bili dostupni građanima uklonjeni su pre nedelju dana, zbog neodgovornosti nekoliko investitora.

Pročitajte još - BAHATO: Napravili deponiju u Miljakovačkoj šumi

- Čekali smo više od godinu i po da vlasnici novih objekata u ulici Miljakovačke staze obezbede kontejnere za svoje stanare, jer je to bila njihova obaveza. Vlasnici privatnih objekata dobili su kante od 240 litara, koje radnici "Čistoće" prazne svakog četvrtka - ističu u ovom preduzeću.

Ukoliko se ne postigne dogovor sa investitorima, stanovnici ovog dela prestonice mogu poslati dopis GO Rakovica da im se obezbede kontejneri. Nakon toga, moguće je vratiti jedan deo njih na lokacije na kojima su se ranije nalazili.

KAO NA LEDINAMA

KAKO su "Novosti" pisale, i žitelji Ledina, u blizini okretnice autobusa 71, već duže vreme vode bitku sa deponijom koja se tu uporno stvara. Iz JKP "Gradska čistoća" kažu da su kontejneri sa ove lokacije uklonjeni po direktivi Komunalne policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije