Meštani Mirijeva strahuju da se u njihovoj ulici ne stvori deponija: Problem nastao kada su vlasnici ogradili parcele

A. Vojinović

08. 12. 2019. u 07:20

Мештани Миријева страхују да се у њиховој улици не створи депонија: Проблем настао када су власници оградили парцеле

Foto: A. Vojinović

Stari vlasnici ogradili parking i igralište. Sužen prostor za prilaz "Gradske čistoće"
ŽITELjE dela Ulice Steve Žigona u Mirijevu pre nekoliko dana uznemirilo je obaveštenje da će u subotu ujutru, 7. decembra, vlasnici katastarske parcele na kojoj su stanari postavili garaže i dečje igralište, uz asistenciju policije, ograditi svoje zemljište. Pozvali su stanare da do subote sklone svoje stvari i vozila sa navedene parcele i upozorili da će u suprotnom biti privedeni. Međutim, kako saznajemo, prethodnog dana pripadnici MUP se nisu pojavili.

Pročitajte još: Trotoari i dalje razrovani: Majstori sređuju centar i po mrazu

Policija nije došla, ali su se prema nezvaničnim saznanjima pojavili advokat i suvlasnci. Oni su zakačili belu traku i ogradili ovaj deo.

- Pola sata nakon što su vlasnici ogradili parcelu, stiglo je vozilo "Gradske čistoće" da isprazni šest kontejnera. Velikim vozilom nisu mogli da priđu do kraja uobičajene pozicije, pa su radnici morali da guraju kontejnere. Prilično su se namučili, pa se brinemo da li će uopšte ponovo dolaziti, naročito tokom zime. Oni opslužuju oko 150 stanova i bojimo se da će tu nastati deponija - ispričala je za naš list J. S. iz ove ulice.

Stanovnicima Steve Žigona, kako su "Novosti" nedavno pisale, vlasnici pomenute parcele u prvom pisanom obaveštenju izričito su zabranili da ulaze i prolaze kroz nju, kao i da parkiraju svoja vozila. Ovo je poprilično zabrinulo Mirijevce, budući da je ovde oko 150 stanova. Privatno vlasništvo obuhvata i ulicu koju investitori nisu otkupili prilikom gradnje, a koju su stanari morali da koriste da bi ušli i izašli iz zgrada.

Vlasnici smatraju da je katastarska parcela 750/1 bespravno okupirana garažama i dečjim igralištem jer jedina nije otuđena prilikom izgradnje stambenih objekata u ovom naselju.

Stanari se brinu i da će se ovo dečje igralište srušiti i da onda njihovi mališani, koje ima većina žitelja ovog dela ulice, neće imati gde da se igraju. Kako nam je ispričala J. S., tokom subote, nijedno dete se nije igralo u kutku za najmlađe.

OBEĆANjE


KAKO su nam stanari ispričali, investitori su prilikom kupovine nekretnina, novim vlasnicima predočili da je parkiranje za sve ulaze moguće na prostoru katastarske parcele 750/1, jer je reč o javnoj površini. Od useljenja, stanari ovaj deo koriste kao parkiralište.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ket

08.12.2019. 22:11

A sta su ocekivali da im vlasnici poklone svoju parcelu da bi se oni parkirali? To je trebalo da misle kad su kupovali stanove..

nekoizmase

10.12.2019. 02:23

@Ket - Ocekivali su da je investitor prema zakonu obezbedio mesta za parking kada je podizao citav kompleks zgrada. Ljudi su sistematski dovedeni u zabludu, pokazivani su urbanisticki planovi, pricano je kako ce to da se asfaltira, prodavale su se garaze.