POŽAR NA TMF: Eksplodirao frižider sa hemikalijama, nema poveđenih (FOTO / VIDEO)

Tanjug

petak, 20. 09. 2019. u 08:19

ПОЖАР НА ТМФ: Експлодирао фрижидер са хемикалијама, нема повеђених (ФОТО / ВИДЕО)

Foto V. Danilov

Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, gde se noćas dogodila eksplozija i požar, od jutros normalno radi i nema opasnosti od isparenja. Eksplodirao je motor frižidera sa hemikalijama u odseku za organsku hemiju

Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, gde se noćas dogodila eksplozija i požar, od jutros normalno radi i nema opasnosti od isparenja.

Incident se dogodio noćas, jedan sat iza ponoći, kada je eksplodirao motor frižidera sa hemikalijama u odseku za organsku hemiju.

"Motor frižidera sa hemikalijama se pregrejao. Zbog toga se čula i eksplozija. Prošao je uviđaj i nema nikakve opasnosti. Fakultet normalno radi", rečeno je Tanjugu na Tehnološko- metalurškom fakultetu.


PROČITAJTE JOŠ: Parking na placu kod SMIP

Povređenih nema, a kako mediji javljaju pričinjena je veća materijalna šteta.

Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice.Odmah potom, na lice mesta izašli su čelnici TMF-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bane Vanga

20.09.2019. 09:43

Motor frizidera retko eksplodira. Frizider u kome se cuvaju isparljiva organska jedinjenja, medjutim, to radi cesto. Licno sam tokom zivota prisustvovao dvema takvim eksplozijama. Dakle, krajnje je vreme da fakulteti i instituti koji rade sa isparljivim hemikalijama kupe profesionalne frizidere a ne da koriste kucne, koji varnice.