Gradiće se novi most na Dunavu kod Ade Huje

Tanjug

17. 04. 2017. u 10:40

U okviru srednjeg magistralnog prstena u Beogradu uskoro će početi gradnja još jednog mosta na Dunavu, kod Ade Huje, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić

Градиће се нови мост на Дунаву код Аде Хује

Ada Huja, Foto M.Labudović

U okviru srednjeg magistralnog prstena u Beogradu uskoro će početi gradnja još jednog mosta na Dunavu, kod Ade Huje, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Novi most kod Ade Huje je neophodan kako bi se Pupinov most između Zemuna i Borče spojio sa Zrenjaninskim i Pančevackim putem.

Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje do tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra.

"Preko špica Ade Huje, nizvodno od sportskih sadržaja, proći će most sličan mostu na Adi Ciganliji, a trebalo bi da poveže saobraćajnicu koja ide oko pančevačke strane Beograda", rekao je Folić Tanjugu.

Most bi se gadio u četiri faze, od Pančevačkog puta do obaloutvrde, zatim do Ade Huje i na kraju do Višnjičke ulice i Slanačkog puta.

Izgradnjom tog mosta bi u potpunosti bio završen srednji magistralni prsten u Beogradu, kaže Folić i podseća da se završava i spoljni prsten odnosno obilaznica oko Beograda, kao i unutrašnji magistralni prsten koji se razvija, takođe, preko mosta na Adi Ciganliji zajedno sa srednjim prstenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Miša zaštita

17.04.2017. 11:04

Most na Adi je promašena lokacija, nema obezbeđene prilaze i izlaze, uopšte nije smanji gužve na gazeli? trebao je biti na obodu grada , npr. makišu? I ovo će verovatno biti isto! Most mora da ima nesmetane prilaze i izlaze da bi se koristio za rasterećenje gradskog kolapsa, a ne da bude u gradu. Kada političari donose odluke, bez struke, uvek je promašaj, oni nikome ne odgovaraju, uzmu proviziju od izvođača radova i pobegnu, a struka ne sme da se osramoti!

BG

17.04.2017. 21:16

@Miša zaštita - Prilazi na novobeogradskoj strani se uveliko grade i bice zavrseni u junu ili julu.Na suprotnoj strani prilazi i iskljucenja prema centru grada, Banovom brdu i Adi i dalje prema Obrenovcu su pusteni u rad isto kada i most. Ono sto ostaje je prosirenje saobracajnice prema Rakovici i Dedinju kao i tunel prema Autokomandi. Ne bi bilo normalno da se most ne pusta u saobracaj dok se ne izgradi ceo unutrasnji prsten od Tosinog Bunara do Ade Huje i mosta preko Dunava.

moravac

17.04.2017. 11:28

Kad ce se izgraditi most kod nestin -vizic tamo treba most da se ljudi nemuce preko Hrvatske granice moraju cetiri granice proci da bi dosli do svoje Opstine!

Kole

17.04.2017. 13:33

aman dosta sa tim mostovima....dajte malo narodu da imaju volju da zive u ovoj propaloj zemlji

Aranđel Mihajlović

17.04.2017. 13:54

Ono kada je jedan čovek i planer i premijer i najmerodavniji u svim oblastima .

Aranđel Mihajlović

17.04.2017. 13:56

Kada će se doneti neko rešenje za smanjivanje gužvi ka Surčinu . Planovi nekadašnjih planera su odbačeni , a novi se i ne naziru .

bagz

18.04.2017. 13:41

Kod nas se izjave političara uzimaju "zdravo za gotovo". Istina je samo da postoji urbanistički plan kojim je predviđena izgradnja mosta - i tako je od 2003. A to što g. Folić priča uz kafu je samo priča. Tu nema ni projekta, ni para. Ovog mosta biti neće još 10-ak godina, najmanje.