TIP - RASPLET: TSC ide u Pirej po proleće

TIP redakcija

13. 12. 2023. u 13:45

POSLEDNjE kolo u Ligi Evrope je prilika za mnoge da prezime u Evropi

ТИП - РАСПЛЕТ: ТСЦ иде у Пиреј по пролеће

FOTO: M. Vukadinović

Klupko u Ligi Evrope odmotava se u poslednjem kolu. Učesnici nokaut faze nisu poznati još ni u jednoj grupi. Ono što je daje dodatni motiv svim ekipama da igraju maksimalno do kraja, je to što prvo mesto donosi direktan prolaz u osminu finala, drugoplasnirani će ići u baraž za osminu, a trećeplasirani tim prelazi u eliminacionu fazu Lige konferencija.

Iz te prespektive, najneizvesnije bitke vodiće se u grupi "C". Betis i Rendžers će u međusobnom susretu odrediti ko će proći dalje, dok će iz prikrajka Sparta Prag na Kipru protiv Arisa osluškivti rezultat iz Andaluzije, mada i domaćin iz Limasola juri pobedu koja bi mu garantovala proleće u Ligi konferencija.

U grupi u kojoj je naš predstavnik TSC, engleski Vest Hem i nemački Frajburg imaju isti broj bodova i dele prvu poziciju. Težak zadatak pred sobom imaće tim iz Bačke Topole pošto igra u Pireju protiv Olimpijakosa i samo mu trijumf donosi treće mesto.

Bezbrižni u poslednje kolo ulaze Atalanta i Sporting, tako da direktno utiču na raspored u grupi, pošto Šturm i Rakov imaju po četiri boda, ali je poljski predstavnik u malo povoljnijoj poziciji, jer dočekuje ekipu iz Bergama, a ekipa iz Graca idu na noge „lavovima“.

Jedini timovi koji nemaju nikakve šanse zato što su zakucani za poslednju poziciju na tabeli su Šerif iz Tiraspolja i Haken. Moldavci će igrati za čast na čuvenom „Olimpiku“ sa Romom, ali četa Žozea Morinja ima dva boda manje od Slavije i juriće trijumf za prvo mesto. Međutim, praška Slavija na „Fortuna areni“ dočekuje nezaintresovani Servet koji ne može da se pomeri sa trećeg mesta.

LIVERPUL SA DRUGIM TIMOM

Zakucan za prvu poziciju je Liverpul. Budući da „redsi“ ulaze u težak period u kome će igrati mečeve na svaka tri dana, Jigren Klop ima luksuz da povede drugopozivce na gostovanje u Belgiji Sen Žiloazu, pa bi na ovom meču moglo da se desi potencijalno iznenađenje.

SUDIJE KARVAHALU ODLOŽILE DEBI

Najbolje fudbalske sudije Grčke su u štrajku. Iz tih razloga nijedan meč prethodnog vikenda nije imao svoj početak, a ni kraj.  Na gostovanju Panseraikosu, svoj debi na klupi Olimpijakosa trebalo je da ima portugalac, Karlos Karvahal.  Viša sila, ili "ljudi u crnom" odložili su meč prvenstva, za evropski, u kome za protivnika ima naš TSC.

NAŠ PREDLOG:  21.00 OLIMPIJAKOS - TSC  GG  (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori