SPEKTAKL U BEOGRADU! Otvaranje sezone na "Carevoj ćupriji"

V.D.

09. 04. 2022. u 21:28

U nedelju sa početkom u 13:30 hipodrom u Beogradu otvara sezonu galopskih trka u Srbiji

СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ! Отварање сезоне на Царевој ћуприји

Foto: Aleksa Stanković

Ova sezona galopskih trka u Srbiji dosta obećava s obzirom da je mnogo rasnih grla uvezeno iz Engleske, Irske, Francuske, Nemačke i Mađarske a sve u susret 100. po redu "Srpskom galopskom derbiju" koji će se održati na prestoničkom hipodromu u julu mesecu. Najskuplje uvezeno grlo ove zime zove se Luis Fernando za koga je KK "Perjanik" izdvojio čak 45 000 Evra. 

U nedelju je "zakazano" ukupno šest nadmetanja sa ukupno upisanih 42 trkačka grla.

<

"Tip" je za vas izdvojio dva nadmetanja.

Glavna trka dana nosi naziv "Careva ćuprija" i trči se na distanci od 1200m a pravo učešća u njoj imaju grla od četiri godine i starija.

U start mašini naći će se šest vrlo izjednačenih učesnika i pobednika će biti jako teško pogoditi s obzirom da je u pitanju handikap trka gde učesnici nose različite terete.

1. Torino Hil (kvota 5) desetogodišnji veteran i miljenik publike sa jahačem i trenerom Tikom Vujkovićem, pokušaće ove sezone da postane rekorder po broju pobeda u Srbiji. Izuzetan u ovakvim trkama.

2. For Fifti Tri (kvota 6) vlasništvo Saše Markovića, zbog sedam pobeda na peščanoj stazi dobija epitet "specijalca" za ovu vrstu podloge. Prošlogodišnjeg pobednika "Internacionalne trke", jahaće džokej Miloš Milojević koji u tandemu sa ovim kastratom zanimljivog imena funkcioniše besprekorno.

3. Ajron Boj (kvota 4) sjajan konj koji se uvek bori za visok plasman. Rekorder na distanci od 1000 metara u Šapcu. Posle dužeg vremena, ponovo se vraća na beogradsku stazu. U njegovom sedlu će biti Aleksandar Šašić.

4. Trn Mi On (kvota 3) najbolji dvogodac Srbije u 2019. i povratnik na srpske hipodrome. U prethodne dve sezone je nastupao u Budimpešti na hipodromu "Kinčem park" gde je ostvario dve pobede uz veliki broj plasmana. Zajedno sa džokejom Milanom Konkoljem pokušaće da dođe do novog trijumfa.

5. Ajs Skejt (kvota 6), atraktivna kobila koja je "eksplodirala" prethodne sezone. Predstavlja ozbiljan "zalogaj" za svoje protivnike. Veteran u sedlu Saša Glogovac će sigurno pokušati da ima što bolji start sa ovom kobilom, jer je pokazala da se svi moraju pomučiti da je obiđu.

6. Flič(kvota 7) je došao kao ogromno pojačanje iz Nemačke prošle godine. Međutim, uz probleme koje je imao kada je došao u našu zemlju, nije pokazao svoj potencijal. Sa najmanjim teretom na leđima i džokejom Darkom LJubomirovićem, koji će ove sezone braniti titulu šampiona, predstavlja potencijalno iznenađenje i pravi izazov za ljubitelje kladionice.

NAŠ TIP: Flič

U trci pod imenom "Pikolo Parti" na startu će se naći sedam starijih grla.

Lista učesnika i kvote: 

1.Alkatraz 3

2.El Naseri 10

3.Medžik Lut 3,5

4.Menfis 6,5

5.Maj Dir Frend 2

6.Vilmer MekKlin 7

7.La Koket 12

NAŠ TIP: Maj Dir Frend

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)