LUDILO U DUBAIJU! Ko osvaja neverovatnih 7 miliona dolara?

V.D.

26. 03. 2022. u 08:37

NA hipodromu Mejdan u Dubaiju danas se održava "kruna" trkačke sezone pod nazivom Dubai svetski kup

ЛУДИЛО У ДУБАИЈУ! Ко осваја невероватних 7 милиона долара?

Foto: Profimedia

U danu sa jako slabom fudbalskom ponudu održava se najveća trka u sezoni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao i druga "najbogatija" trka konja u svetu (odmah iza Saudi Kupa).

Program će danas sadržati devet trka najvećeg ranga u kojima će se 129 konja iz celog sveta boriti za nagrade koje iznose 30,5 miliona američkih dolara.

Početak programa je u 12:45 po našem vremenu dok se trka koju smo izdvojili za vas održava u 17:30.

Ovo će biti 26. izdanje Dubai svetskog kupa i na startu trke duge 2000 metara će se naći 10 učesnika. S obzirom na vreme održavanja trke i na podlogu na kojoj se trči ovu prestižnu trku su osvajali uglavnom konji trkačkog tima Godolfin čiji je vlasnik premijer Dubaija Šejk Muhamed bin Rašid Al Maktum kao i grla koja su dolazila sa američkog kontinenta. 

U ovogodišnju trku Amerikanci su krenuli sa najboljim grlima koje imaju u zemlji u želji da ovaj prestižni trofej odnesu po 13. put u Ameriku zajedno sa čekom ispisanim na 6,96 miliona dolara. 

Kvote za današnju trku:

1. Aero Trem 41

2. Chuwa Wizard 29

3. Country Grammer 13

4. Grocer Jack ne startuje

5. Hot Road Charlie 4,5

6. Hyphotetical 26

7. Life Is Good 1,66

8. Magny Cours 26

9. Midnight Bourbon 17

10. Real World 23

11. Remorse 67

Od 2017.godine i pobede čuvenog šampiona Arogejta nijedan konj nije bio izraziti favorit kao što je to danas amerikanac Life Is Good sa kvotom 1,66. On je do sada trčao sedam puta od čega je slavio čak šest. Prethodni trijumf je ostvario u "Pegazus svetskom kupu" gde je deklasirao svoje protivnike i njegov trener Tod Plečer se nada prvom trijumfu u svojoj karijeri u Dubai svetskom kupu.

Ovaj ždrebac star četiri godine stalno trči svoje trke sa čelne pozicije tako da mu i današnja pozicija broj jedan u start mašini jako odgovara ali jedino što može da zabrine njegov tim i navijače je to da do sada nije nikada trčao na distanci dužoj od 1800m. 

Drugi favorit trke, takođe "Amerikanac" Hot Road Charlie nema problema sa distancom. U svojoj karijeri je bio drugi u trećoj trci američke triple krune "Belmont stejksu" na stazi dugoj 2400 metara. Trener O Nil se odlučio da odradi pripremnu trku početkom februara u Dubaiju u kojoj je ovo grlo ubedljivo trijumfovalo. U sedlo ovog sjajnog grla naći će se fenomenalni francuski džokej Flavien Prat.

U ovoj trci šanse za visok plasman imaju takođe predstavnici Amerike koji su prošlog meseca u "najskupljoj" trci na svetu Saudi kupu zauzeli drugo i treće a to su Country Grammer koga će jahati čuveni italijan Lanfranko Detori i Midnight Bourbon.

Nikada do sada u istoriji ove trke se nije desilo da su grla premijera Dubaija autsajderi u trci ali s obzirom da će boje Godolfina braniti dva grla verujemo da će jedan od njih imati taktički zadatak da "uguši" prvog favorita iz Amerike. 

Pažnju treba obratiti i na japanskog crnog lepotana po imenu Chuwa Wizard  koji je u prošlogodišnjem izdanju ove trke zauzeo drugo mesto.

TIPOVA PROGNOZA: Hot Road Charlie, Life Is Good, Chuwa Wizard, Real World

TOP TIP: Hot Road Charlie (kvota 4,5)

PLASMAN U PRVA TRI:  Chuwa Wizard (kvota 7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)