SERIJA SE NE VRAĆA U "ZELENI GRAD": Seltiksi na korak od velikog finala!

M.M.

27. 05. 2024. u 08:15

KOŠARKAŠI Indijane će u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije ugostiti Boston.

СЕРИЈА СЕ НЕ ВРАЋА У ЗЕЛЕНИ ГРАД: Селтикси на корак од великог финала!

Foto: Profimedia

Seltiksi su nastavili sa dobrim partijama i sada ih samo pobeda deli od velikog finala. Izabranici Džoa Mazule su najpre ostvarili dva trijumfa na domaćem terenu, da bi nešto kasnije uzeli plen i pred gostujućim navijačima.

U trećoj utakmici gostujući sastav je slavio rezultatom 111:114, a najefikasniji u pobedi svog tima bio je Džejson Tejtum sa 36 poena. Pratio ga je Džejlen Braun sa 23, dok je Al Horford dodao 22 poena.

U listu strelaca upisali su se još Džru Holidej (14), Derik Vajt (13), Ksavijer Tilman (2) i Pejton Pričard (2).

Najistaknutiji u poraženom taboru bio je Endru Nembard (32), dok su iza njega bili Ti-Džej Makonel (23), Majls Tarner (22) i Paskal Sijakam (22).

Od ostalih pojedinaca, Aron Nejsmit i Obi Topin su dodali po 4 poena, a Ajzea Džekson i Dag Mekdermot po 2. Ben Šepard za 26 minuta provedenih na parketu nije imao poenterski učinak.

Pejsersi su bili dominantniji rival tokom većeg dela meča, ali treba istaći da nisu mogli da računaju na Tajrisa Halibartona koji je zbog povrede morao da propusti utakmicu.

Indijana je sjajno počela, u dva navrata je imala i prednost od 18 poena, ali to nije bilo dovoljno protiv, možda i najdominantnije ekipe današnjice.

Puleni Rika Karlajla su bili nadomak pobede, ali je Džru Holidej ukrao loptu Paskalu Sijakamu samo nekoliko sekundi pre kraja.

Igrači Bostona su napravili dobar posao i već večeras će pokušati da obezbede veliko finale kako bi narednog rivala dočekali odmorniji.

Pejsersi su pretrpeli dva teška poraza i pitanje je da li će se psihički oporaviti. U prvoj utakmici su takođe prikazali sjajnu košarku, međutim, dobru igru nisu krunisali pobedom.

Tejtum i družina su prošle godine doživeli težak poraz u plej-ofu i sada neće dopustiti još jedno iznenađenje.

Gladni su trijumfa i veruju u sebe. Šampionski prsten je za njih trenutno jedina opcija i na dobrom su putu da ispune misiju.

Rik Karlajl može biti zadovoljan, njegovi momci igraju kao u transu i u timu vlada velika hemija.

Još jedna utakmica će se odigrati u Indijani, a domaćin bi trijumfom vratio seriju u Zeleni grad.

Verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +221,5 (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto