ZVEZDINO DETE PONOVO U CRVENO-BELOM DRESU: Teov naslednik debituje u Evroligi?

M.M.

28. 12. 2023. u 12:43 >> 12:43

CRVENA zvezda će u 17. kolu Evrolige gostovati Panatinaikosu.

ЗВЕЗДИНО ДЕТЕ ПОНОВО У ЦРВЕНО-БЕЛОМ ДРЕСУ: Теов наследник дебитује у Евролиги?

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Najtalentovaniji košarkaš Evrope se vratio u matični klub, a vreme će pokazati da li je napravio pravi potez. Prosto je neverovatno da niko iz stručnog štaba crveno-belih nije insistirao na tome da ovaj osamnaestogodišnjak bude deo rotacije od 12 košarkaša na početku sezone.

Dilemu da li može da igra u najelitnijem evropskom takmičenju ovaj momak otklonio je u duelima protiv Crvene zvezde i Partizana u regionalnom šampionatu. Topić je svestan da prihvata veliki teret očekivanja, ali nekoliko puta je već dokazao da se izvanredno nosi sa pritiskom.

Ima neverovatnu građu i veliki raspon ruku što mu pomaže da napada čak i centre prodorom. Nikola važi za izuzetno hrabrog igrača, sjajno diktira ritam utakmice, a ima i veoma visoku košarkašku inteligenciju. Mnogi ga porede sa Teodorosom Papalukasom koji je važio za jednog od najkvalitetnijih organizatora igre na Starom kontinentu.

Najslabiji element u njegovoj igri je definitivno šut za tri poena koji je na svega 29%, u svim ostalim segmentima je fenomenalan.

Šabaz Nejpir nije dovoljno pružao crveno-belima, dok sa druge Jago dos Santos još nije dokazao da je igrač za Evroligu. Doskorašnji košarkaš Mege je pre samo tri nedelje u direktnom okršaju sa sadašnjim saigračima pokazao da je pravi biser evropske košarke.

Najveću podršku će imati u Milošu Teodosiću koji u 36. godini pruža neverovatne partije. Teo će biti njegov mentor i ne sumnjamo da će uz njega drastično napredovati.

Košarkaši Zvezde su prošle nedelje konačno prikazali kvalitetnu košarku, savladan je Makabi u praznoj dvorani "Aleksandar Nikolić", a najdominantniji na terenu bio je upravo momak iz Valjeva koji je imao učinak od 27 poena i 14 asistencija uz indeks korisnosti 40.

Srpski predstavnik je daleko od borbe za plej-of, međutim, sezona je duga i još mnogo ima da se igra. U duelu sa "ponosom Izraela" dobru rolu imao je i Džoel Bolomboj koji je imao 16 pogodaka, dok je Rokas Gedraitis brojao do 16.

Sferopulosovi puleni će otputovati za Atinu gde ih čeka izuzetno težak zadatak. "Zeleni" su u naletu i trenutno pucaju od samopouzdanja, vezali su pet pobeda u svim takmičenjima i na terenu izgledaju sjajno.

Prvi strelac Atinjana je Dinos Mitoglu sa 14,8 poena, dok je odmah iza njega svima dobro poznati Matijas Lesor koji postiže 14,4.

Ergin Ataman u sastavu ima neverovatne individualce kao što su Kendrik Nan, Huančo Ernangomez, Kostas Slukas i drugi.

Očekuje nas interesantan susret i nadamo se Topićevom debiju i dobroj igri crveno-belih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H2 -9,5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)