BASKONIJA STIŽE U KNEŽEVINU: Obradovićev Monako grabi ka vrhu

M.T.

18. 11. 2022. u 14:10 >> 14:10

JEDAN trijumf razdvaja ova dva tima.

БАСКОНИЈА СТИЖЕ У КНЕЖЕВИНУ: Обрадовићев Монако граби ка врху

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Svojevrstan derbi osmog kola odigraće se danas od 19 časova u dvorani ''Gaston Medesin'', gde će snage odmeriti Monako i Baskonija, dva verovatno i najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka elitnog klupskog takmičenja.

Verovatno nije bilo mnogo onih koji su pomislili da bi Monako i Baskonija posle sedam kola mogli da budu na mestima koja obezbeđuju plasman u plej-of Evrolige. Naravno, još mnogo ima da se igra dok ne dođe do eliminacionih utakmica, ali za sada ova dva tima ostavljaju veoma dobar utisak.

Monako igra prilično dobro na startu sezone u Evroligi pošto trenutno sa skorom od pet pobeda i dva poraza zauzima četvrtom mesto iza Barselone i Olimpijakosa, koji imaju isti učinak, ali i bolju koš-razliku. Ekipa Saše Obradovića je u poslednjih pet utakmica u Evroligi tri puta pobedila i dva puta je pretrpela poraz. Tri pobede je Monako imao u nizu, a poslednja je bila protiv Crvene zvezde.

Međutim, u prethodnom kolu Monako je poražen od Valensije, a računajući sva takmičenja to je timu iz Kneževine drugi uzastopni poraz pošto je doživeo neuspeh i u poslednjem kolu francuskog šapionata u meču protiv Dižona. Bio je to prvi poraz Monaka u francuskom prvenstvu i trenutno je na prvom mestu sa sedam pobeda i jednim porazom.

Baskonija ima nešto slabiji učinak u odnosu na Monako u poslednjih pet kola pošto je ostvarila dve pobede i tri poraza. U prethodnom kolu Baskonija je doživela ubedljiv poraz od Panatinaikosa, iako je kolo pre toga bila veoma ubedljiva protiv Makabija. Tim iz Vitorije trenutno je na šestom mestu u Evroligi sa učinkom od četiri pobede i tri poraza, isto koliko imaju Real Madrid, Valensija, Žalgiris i Makabi.

U španskom prvenstvu Baskonija je takođe rame uz rame sa Realom, pošto se nalazi na petom mestu, jednu poziciju ispod Madriđana, a oba tima imaju učinak od pet pobeda i dva poraza. Protiv Monaka trener Baskonije i dalje neće imati na raspolaganju Stivena Enoha koji je odigrao samo dve utakmice ove sezone i povredio se pre nego što je Evroliga počela.

Ova dva tima su prošle sezone odigrala prve mečeve u Evroligi pošto je Monako tada debitovao u najjačem takmičenju, a obe ekipe su ostvarile po jednu pobedu.

NAŠ TIP: H2 -10,5 (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)