BORBA ZA PRVO MESTO: Srbija nastavlja put ka Mundobasketu!

Novosti online

30. 06. 2022. u 07:35

VEČERAS od 18.30 u "Arena Rigi" sastaće se domaća selekcija Letonije i reprezentacija Srbije.

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Србија наставља пут ка Мундобаскету!

Foto I. Marinković

Reprezentativci Srbije spremni su za poslednje dve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine. Uoči mečeva protiv Letonije u Rigi (30. jun, 18.30) i Belgije u Nišu (03. jul, 21č) selektor Svetislav Pešić imao je na raspolaganju 15 od 24 pozvana kandidata.

Osim Miloša Teodosića, koji je dobio produženi odmor, mladi Nikola Jović je bio učesnik NBA drafta i izabran kao 27. pik prve runde od Majami Hita, Danilo Anđušić je nedavno završio finalnu seriju u Francuskoj. 


Na raspolaganju su osvajač NBA prstena sa Golden Stejt voriorsima Nemanja Bjelica, zatim Boban Marjanović, Filip Petrušev, Ognjen Jaramaz, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Aleksa Novaković, Aleksa Uskoković, Nemanja Dangubić, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Vanja Marinković i Dejan Todorović. I ovi momci zaslužuju najveću podršku.
- Ovo su sada košarkaši koji su kandidati za prvu utakmicu u Rigi. Letonija ne igra Evropsko prvenstvo, imaju sada cilj da idu na Mundobasket. Neću da kažem da su bolji od Litvanije koja je kandidat na sledećem Evrobasketu, ali ako znate da su ih pre neko veče dobili sa 20 razlike, onda znate koliko je to talentovana ekipa, jedan od glavnih favorita za prolaz na Mundobasket uz Grčku, Tursku i nas. Biće borbe do kolena, pogotovo u prvoj utakmici u Rigi.

Protiv Belgije su imali 9 hiljada gledalaca. Kod nas se to odavno nije desilo. Mi smo spremni na sve izazove, polako se skupljamo. Svako jutro kad ustanem izvučem magnet i samo privlačim igrače sa svih strana. Nama su se u četvrtak priključili Bjelica i Marjanović. Treniramo, borimo se, pokušavamo da se što pre uigramo. Momci pokazuju veliki entuzijazam, želimo dobro da se spremimo za ono što sledi. – istakao je selektor i još jednom poručio:

- Vrlo je važno da se zna da u drugoj fazi idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Grčka će biti prva jer je oba puta pobedila Tursku. Kada se završe ove dve utakmice, bez obzira na to što ćemo se Belgija, Letonija i mi kvalifikovati, mnogo je važno sa koliko bodova ćemo ući u narednu fazu. Dobro je što smo pobedili Slovačku, ali to se neće računati u drugoj rundi.
Orlovi su trenutno na deobi prvog mesta Grupe A sa Letonijom i obe ekipe već su obezbedile plasman u finalnu fazu. U poslednjoj fazi kvalifikacija ekipe iz ove grupe ukrštaju se sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije, a samo će tri od šest timova izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

NAŠ TIP: UP +155,5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna