NBA TIP: Može li Luka Dončić protiv moćnih "ratnika" ?

M.M.

20. 05. 2022. u 10:57 >> 11:19

KOŠARKAŠI Golden Stejta ugostiće Dalas u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije.

НБА ТИП: Може ли Лука Дончић против моћних ратника ?

FOTO: AP/Tanjug

Teksas ili Kalifornija? Gde će se slaviti? Drama polako dostiže vrhunac, na Zapadu su ostale još dve ekipe. Mogu li Meveriksi po treći put u svojoj istoriji postati prvaci Konferencije, neosporno je da imaju čoveka za tako nešto, Luka Dončić je igrač koji je u stanju da pravi "čuda".

Navijači u Dalasu se nadaju, veruju da će posle jedanaest godina ponovo zaigrati finale najjače lige na svetu. Sa druge strane stanovnici San Franciska takođe veruju da će njihov klub po dvanaesti put zagospodariti Zapadom.

Puleni Džejsona Kida su napravili veliko iznenađenje izbacivši favorizovani Finiks, dok su popularni "ratnici" nešto lakše izašli na kraj sa Memfisom. Do sada smo gledali jedan meč, maksimalno će ih biti još šest, jedno je pitanje, može li nekada treći pik sa drafta bez prave podrške saigrača održati svoj tim u "životu"?

FOTO: Tanjug/AP

Voriorsi su poveli sa 1-0 u seriji, pre dve noći su na svom parketu trijumfovali rezultatom 112-87, momci Stiva Kera su krenuli čvrsto od samog starta, već na kraju prve deonice su imali zalihu od 10 poena.

U drugom kvartalu samo su održavali prednost i nakon 24 minuta na pauzu su otišli sa +9.

Domaći košarkaši su u drugom poluvremenu u potpunosti zaustavili Luku, Slovenac je za čitavo drugo poluvreme upisao samo 2 poena, i imao čak 6 izgubljenih lopti.

Koliko je tim iz San Franciska bio dominantan najbolje govori to da su svih pet igrača iz startne petorke imali dvocifren učinak, dok je sjajni Džordan Pul sa klupe ubacio 19 uz odličan procenat šuta.

Foto Profimedia

Prva zvezda Dalasa je ubacila ukupno 20 koševa, što za ovakvog protivnika nije dovoljno, dok je cela ekipa "ispalila" čak 48 šuteva iza linije 7,24 - pogodili su svega 11.

Još jednu stvar treba napomenuti, Maveriksi su navikli da seriju počinju iz deficita, tako je bilo u obe prethodne runde, nebrojano puta su dokazali da ih nikada ne treba otpisivati.

Večeras smo se odlučili za granicu poena, a naša procena je da će je ovi rivali prebaciti.

NAŠ TIP: +213,5 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024