ASTON VILA JE SVE BLIŽA LIGI ŠAMPIONA: Na noge joj dolazi demoralisana četa Maurisija Poketina koji može dosta pomoći svom bivšem klubu

V.M.

27. 04. 2024. u 07:50

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 35. kola Premijer lige, Aston vila će pokušati da upiše treću uzastopnu ligašku pobedu kada bude ugostila Čelsi na ''Vila parku'' (21:00).

АСТОН ВИЛА ЈЕ СВЕ БЛИЖА ЛИГИ ШАМПИОНА: На ноге јој долази деморалисана чета Маурисија Покетина који може доста помоћи свом бившем клубу

Foto Profimedia

Sjajna sezona Aston vile se nastavlja, engleski velikan se konačno vratio u sam vrh tabele posle dugog niza godina, a kruna uspeha bio bi plasman u Ligu šampiona koji mogu ostvariti ako zadrže četvrto mesto na tabeli do kraja prvenstva.

Fenomenalne dve nedelje su iza ''lavova'' koji su u tom periodu ostvarili bitne premijerligaške trijumfe nad Arsenalom i Bornmutom, a uz to su se plasirali u polufinale Lige konferencija gde ih očekuje obračun sa Olimpijakosom, tako da je i osvajanje trofeja u opticaju za izabranike Unaja Emerija.

Upravo je španski stručnjak taj o kome se pišu hvalospevi širom ne samo engleskih već svetskih medija za odličan posao koji radi sa domaćinima. Emeri se dokazao u ostalim ligama, ali u Engleskoj nije uspeo da ostavi veći trag kada je bio na čelu Arsenala, ali sada sa Vilom pokazuje da pripada samom ''kremu'' svetskih trenera.

Ekipa iz Birmingema ovo kolo dočekuje na četvrtoj poziciji sa šest poena prednosti u odnosu na Totenhem koji je doduše odigrao dva meča manje, mada ima i lošiju gol razliku koja se gleda u Premijer ligi u slučaju da su timovi izjednačeni po broju bodova (+21 naspram +16).

Priliku da pomogne svom bivšem timu imaće Maurisio Poketino, aktuelni trener Čelsija koji je dugi niz godina uspešno predvodio londonske ''pevce'' sa klupe.

Ne može se reći da je njegova prva sezona na kormilu ''plavaca'' uspešna, a mnogi bi je čak nazvali i razočaravajućom. Tim je ostao bez trofeja u kup takmičenja, a uz to zauzima dosta slabo deveto mesto na tabeli i u velikoj je opasnosti da ostane bez igranja u Evropi iduće godine.

Zaostaju tri boda za sedmoplasiranim Njukaslom, koji zauzima poslednje mesto koje će voditi u Ligu konferencija, ali vredi napomenuti da su odigrali meč manje od njega, tako da ako slave mogli bi da se izjednače po broju sakupljenih poena sa ''svrakama'' koje imaju dosta bolju gol-razliku (+15 napsram +4).

Ono što takođe brine navijače gostiju je katastrofalno izdanje ekipe u londoskom derbiju protiv Arsenala proteklog vikenda. Poraženi su veoma ubedljivo sa 5:0 i pitanje je kako će ekipa reagovati, pogotovo jer je gostovanje Aston vili jedno od najtežih u Premijer ligi.

Nekadašnji prvaci Evrope su se sastajali tri puta ove sezone i viđen je svaki mogući ishod, po pobeda na obe strane uz remi.

Momentum je na strani Aston vile, a takođe vredi napomenuti da se u startnih 11 vraća i jedan od najbitnijih igrača ekipe, Daglas Luiz i očekujemo da sjajni Brazilac povede svoj tim ka izuzetno važnoj pobedi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)