VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi

O. M.

19. 04. 2024. u 09:14

JUVENTUS gostuje Kaljariju u 33. kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na Sardiniji od 20 časova i 45 minuta.

ВЛАХОВИЋ НА КРИТИКЕ ОДГОВАРА ГОЛОВИМА: Каљари је у феноменалној форми

Foto: Profimedia

Kaljari je u poslednje vreme počeo da beleži vrlo dobre rezultate. Imaju samo jedan poraz u poslednjih osam utakmica, što im je omogućilo da se malo odvoje od grupe timova koji se bore za opstanak. U prošlom kolu remizirali su sa Interom i tako postali tek šesta ekipa koja ove sezone nije izgubila od "nerazura".

Time je ekipa Klaudija Ranijerija uskratila Interu mogućnost da obori rekord Juventusa od 102 boda u sezoni, jer ako pobede sve do kraja, stići će na 101. Zanimljivo je da je Juve taj rekord postigao upravo pobedom nad Kaljarijem od 3:0 u poslednjem kolu sezone 2013/14.

Ali, Kaljari nije mnogo mario za taj rekord, ostrvljanima je bilo bitno da se odmaknu od zone ispadanja, što su i uspeli kako tim remijem, još više pobedom nad Atalantom u rundi pre. Kaljari sada ima solidna četiri boda više od Frozinonea koji je prvi ispod crte. 

Junak te dve utakmice bio je Nikolas Viola, iskusni 34-godišnji vezista koji je svojim kasnim golovima doneo pobedu nad "boginjom provincije" i bod protiv Intera.

Juventus je prošle subote odigrao bez golova protiv gradskog rivala Torina. "Stara dama" je tako vezala tri utakmice bez primljenog gola, ali trener Masimilijano Alegri ne može da bude zadovoljan činjenicom da su njegovi puleni ostvarili samo jedu pobedu od početka marta.

Ipak, nema razloga za strah kad je u pitanju plasman u Ligu šampiona. Juve se odavno oprostio od šampionskih ambicija, ali u borbi za mesto u Ligi šampiona ima čak 12 bodova više od šestoplasirane Atalante, koja doduše ima meč manje. Serija A je posle revanša četvrtfinala Lige Evrope i Lige konferencija definitivno obezbedila i petu vizu za Ligu šampiona, a ako Roma padne na šesto mesto, a osvoji Ligu Evrope, Italija će imati šest ekipa u elitnom evropskom takmičenju.

Remi u "Derbiju de la mole" bio je peti uzastopni meč Juventusa na strani bez pobede, što je negativan niz koji "bjankoneri" nisu upisali od 2010. godine. U ovom veku se još nikada nije desilo da Juventus posle 32 odigrana kola ima 45 bodova ili manje.

Italijanski novinari za tako mali broj golova optužuju srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, zanemarujući činjenicu da je on drugi strelac lige iza Interovog Lautara Martineza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1+I&1+II (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)