KAKVA DRAMA U ČEMPIONŠIPU: Lideri počeli da ''kiksiraju'', ko će u Premijer ligu?

V.M.

12. 04. 2024. u 11:05

U okviru 43. kola engleskog Čempionšipa, vodeći Lester će bitne bodove u borbi za promociju tražiti protiv Plimuta na ''Houm parku'' (21.00).

КАКВА ДРАМА У ЧЕМПИОНШИПУ: Лидери почели да киксирају, ко ће у Премијер лигу?

Foto Profimedia

Neverovatna borba za mesta koja vode u Premijer ligu se nastavlja i izgleda da će se voditi do poslednjeg kola. Vodeći Lester beži jedan, odnosno dva boda najbližim pratiocima Ipsviču i Lidsu, nijedan tim se ne nalazi u dobroj formi, pritisak radi svoje i ova tri tima sve češće ''kiksiraju'', tako da nas očekuje veoma zanimljiva završnica Čempionšipa.

Slabe igre Lestera tokom febrara i marta su zapretile da upropaste sve dobro što su lisice mesecima gradile tokom čitave sezone, međutim, početkom aprila su ostvarili jako bitne pobede nad Noričom (3:1) i Birmingemom (2:1) zahvaljujući kojima su se vratili na sam vrh tabele.

Ipak, novi neuspeh došao je početkom ove nedelje kada su poraženi na ''Denu'' od Milvola (0:1), ali na njihovu sreću Ipsvič i Lids to nisu znali da iskoriste, tako da su ''lisice'' i dalje prve na tabeli, a uz to su odigrale meč manje od pomenutog dvojca.

Pobedom na večerašnjem duelu napravili bi veliki korak ka eliti, međutim, njihove igre na strani ne obećavaju pred ovo gostovanje jer su na poslednjih pet utakmica van svog ''King pauer stadiona'' osvojili samo četiri boda.

Takođe, Plimut je u poslednje vreme pronašao dobru formu, pa je nakon trijumfa nad Roteramom (1:0), odigrao remi sa KPR-om (1:1), kojim se dodatno odmakao od zone ispadanja.

''Hodočasnici'' su sada 20. na tabeli, ali imaju samo dva boda prednosti u odnosu na Šefild venzdej koji je prvi tim ispod crte, tako da su i domaćinu preko potrebni bodovi kako bi bio što sigurniji u borbi za opstanak.

Lester je daleko kvalitetniji tim od Plimuta, što je i pokazao u prvom delu sezone kada ga je dominantno savladao sa 4:0, večeras ne verujemo da će biti toliko ubedljiv, ali očekujemo da odnese tri boda sa ''Houm parka'' i tako napravi veliki korak ka Premijer ligi.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)