BOLONJA SPAŠAVA PRVENSTVO?

O. M.

09. 03. 2024. u 05:00

DERBI 28. kola italijanske Serije A igra se u Bolonji gde domaći tim dočekuje lidera prvenstva Inter.

БОЛОЊА СПАШАВА ПРВЕНСТВО?

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Reanato dal Ara".

Iako se čini da je trka za titulu gotova u Italiji, odgovornost leži na Bolonji da unese malo uzbuđenja u takmičenje, posebno imajući u vidu da su "hrtovi" jedan od dva tima koji su ove sezone skinuli skalp Interu.

Bolonja je tu pobedu obezbedila u Kupu Italije, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a remizirala je i 2-2 u prvom ligaškom susretu na stadionu "Đuzepe Meaca" početkom oktobra, uprkos zaostatku od dva gola.

Imajući u vidu trenutnu formu Bolonje od šest uzastopnih ligaških pobeda, kao i činjenicu da je ekipa Tijaga Mote ove sezone u Seriji A jedna od najboljih kad je reč o nastupima pred svojim navijačima - sa 11 pobeda u poslednjih 12 mečev - može se reći da postoji realna šansa da "neroazuri" pretrpe još jedan poraz.

Dodatni motiv za "rosoblue" da trijumfuju je mogućnost izjednačenja klupskog rekorda od sedam uzastopnih pobeda u Seriji A koji datira od pre šezdeset godina.

Bolonja je četvrta na tabeli sa 51 bodom, a da nije bilo neočekivanih poraza od Kaljartija i Udinezea, ekipa koje se grčevito bore za opstanak, danas bi bili treći na tabeli. Ali i ovako su na drugom mestu kada je reč o rezultatima u 2024. godini, dok samo oni i njihov današnji rival imaju maksimalan učinak u poslednjih pet kola.

S druge strane, Interova pobeda od 2:1 protiv Đenove u prošlom kolu označila je njihov 12. uzastopni trijumf u svim takmičenjima, donevši im impresivnih 15 bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na drugoplasirani Juventus posle 27 mečeva odigranih u Seriji A. 

Međutim, za pet dana predstoji revanš osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, gde putuju u Španiju sa jednim golom prednosti iz prve utakmice, pa bi Inter mogao da da prioritet evropskom takmičenju s obzirom na značajnu bodovnu razliku u odnosu na najbliže konkurente u domaćem prvenstvu.

Ipak, Inter ima dovoljno motiva da pobedi Bolonju u subotu, posebno na stadionu Renato dal Ara gde su pretrpeli poraze na poslednja dva gostovanja. "Nerazuri" nisu izgubio na tri uzastopna gostovanja u Seriji A od istog protivnika od novembra 1999. godine.Takođe, dodatni podsticaj daje osveta za pomenutu eliminaciju u Kupu Italije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila