VEČITI DERBI

O. M.

11. 03. 2024. u 05:00 >> 10:10

NAJVEĆI praznik srpskog fudbala, "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana odigraće se ove subote po 172. put za prvenstvene bodove.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ

M. Vukadinović

Susret je zakazan za 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 24. kola Super lige Srbije.

Partizan dolazi na noge najvećem rivalu sa bodom prednosti, ali i bremenom neosvojivosti Zvezdinog stadiona. "Crno-beli su poslednju pobedu u komšiluku ostvarili prilično dalekog 23. maja 2019. godine i to u Kupu, a u prvenstvu još daljeg 18. aprila 2017. godine i mada to nije ništa u odnosu na neka davna vremena kada je post trajao i više od decenije, u poslednje vreme nije bilo ovako dugih izostanaka "dvojke". 

Uostalom, ni Zvezda dugo nije slavila u Humskoj, sve u svemu 16 poslednjih prvenstvenih derbija domaćini nisu izgubili, ali je dominacija Zvezde na svom bunjištu utoliok veća što Partizan nije postigao gol u prvenstvenom derbiju na "Rajku" od 25. aprila 2019. godine kada je Rikardo Gomes zatresao mrežu Milana Borjana.

Zanimljivost koja će sigurno obradovati navijače Partizana - poslednji put kada su "crno-beli" slavili pobedu u Ljutice Bogdana radovali su džse i šampionskoj tituli na kraj ute sezone.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije trenerima obe ekipe, Vladanu Milojeviću i Igoru Duljaju je što će pobednik gotovo izvesno osigurati prvo mesto na kraju regularnog dela šampionata, a time i domaći teren u trećem derbij usezone koji će verovartno i odlučivati o prvaku. Naravno, u slučaju remija Partizan ostaje favorit za ovo ali će sigurno biti pod velikim pritiskom u preostalih šest kola da ne sme nigde da kiksne.

Kolika je važnost derbija govori i podatak da su samo tri od poslednjih 22 došli "3+" pa kladionci ni danas ne bi trebalo da očekuju goleadu, baš zbog gore navedene važnosti derbija.

Kad je reč o trenutnoj formi, rezultati kažu da su ekipe ravnopravne. I "crveno-beli" i "crno-beli" ostvarili su maksimalan učinak od početka superligaškog proleća, s tim što je Zvezda ostvarila gol-razliku 11:2, a Partizan 11:4 s tim što treba imati u vidu da su "crveno-beli" imali i nešto teže protivnike.

Ipak, ako se računa i poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva, u koje spada i prethodni "vrčiti derbi" Partizan je u prednosti, a ispred Zvezde je prilično neočekivano i kragujevački Radnički koji se preporodio otkad je na klupu seo bosanski stručnjak Feđa Dudić.

Biće ovo deveti prvenstveni derbi u kome kao trener Zvezde nastupa Vladan Milojević, a četvrti za šefa struke Partizana Igora Duljaja. Ujedno njihov prvi međusobni okršaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,16)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

Nakon detaljne analize nemilog događaja koji se odigrao 16. maja po završetku juniorskog meča između Reala i Vizure, disciplinski organi Košarkaškog saveza Beograda (KSB) i Košarkaškog saveza Srbije (KSS) doneli su odluke o kaznama za učesnike incidenta. Glavni akter događaja bio je Milan Gurović, nekadašnji košarkaš, a komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marko Strika odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

29. 05. 2024. u 12:11

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu