PARTIZAN POKAZUJE SILU PRED "VEČITI DERBI": "Dizelka" nije dorasla "parnom valjku"

O. M.

02. 03. 2024. u 13:43 >> 13:43

LIDER Super lige Srbije Partizan, dočekuje ekipu pančevačkog Železničara u 23. kolu.

ПАРТИЗАН ПОКАЗУЈЕ СИЛУ ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Дизелка није дорасла парном ваљку

FOTO: FK Partizan

Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 18 časova i 30 minuta. 

Pančevci su u prvom delu sezone namučili eminentnog protivnika, ali se na kraju ispostavilo da je "parni valjak" jači od "dizelke". Partizan je tada poveo golom Saldanje u 27. minutu, ali je domaćin izjednačio samo pet minuta kasnije iz kaznenog udarca. Strelac je bio Aleksandar Đorđević.

Dugo su se "crno-beli" mučili da dođu do tri boda, a preokret su doneli rezevrvisti Nemanja Nikolić i Gajas Zaid koji su ušli zajedno nakon isteka jednog časa igre, da bi 20 minuta kasnije kreirali pobedonosnu akciju.

Partizan je u prošlom kolu „preživeo” veoma teško gostovanje u Surdulici, i sa nova tri boda uspeo da održi prednost nad najvećim rivalom. „Crno-beli” nisu bili naročito ubedljivi u Surudlici, ali olakšavajuća okolnost je očajan teren, kao i činjenica da su bili bez usluga nekolicine prvotimaca.

Jedan od izostanaka bio je i Zander Saldanja koji se vratio posle kratkotrajnog "bega" zbog nesuglasica sa upravom, a njegov nastup neizvestan je i danas, ali njegov izostanak ne bi trebalo da utiče na igru lidera koji je ove sezone, ne toliko igrački koliko rezultatski, dominantan u svom hramu fudbala.

Naime, Partizan je ove sezone na svom stadionu postigao čak 28 golova na 11 utakmica, odnosno 2,54 u proseku po utakmici.

Izabranici Igora Duljaja su u pretprošlom kolu postigli čak pet golova protiv IMT-a, a zanimljivo je da je i taj novajlija u prvom delu sezonu dobro namučio "crno-bele".

Pančevci ovaj meč dočekuju na pretposlednjem mestu na tabeli i u ne baš dobrom raspoloženju. "Dizelka" je od početka prolećnog dela sezone osvojila samo jedan bod, mada se mora priznati da je imala teške protivnike - TSC, Čukarički i novi Pazar, kome su jedinom uspeli da pomrse račune i otrgnu jedan bod.

Železničar ima najslabiju odbranu u ligi sa 42 rimljena gola. U gostima primaju više od dva gola po utakmici, a prosek u poslednjih pet kola tokom kojih su osvojili dva boda je 2,6 primljenih golvoa po meču.

Jasno je da je pred Pančevcima teška borba za opstanak i da im svaki bod vredi zlata, a koliko je realno da jedan ili sva tri iščuupaju u Humskoj nije teško prognozirati. Tračak nade možda im daje što Partizan u narednom kolu igra večiti derbi, ali teško da će Igor Duljaj dozvoliti da njegovi puleni mislima odlutaju u budućnost.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+Tim1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene