SRBIN VODI ČELSI U ČETVRTFINALE KUPA: Lids je u fantastičnoj formi, ali "plavcima" je ovo poslednja prilika za spas sezone

O. M.

28. 02. 2024. u 11:23

ČELSI je zaustavljen u finalu Liga kupa, ali im je ostao FA kup u kome danas protiv Lidsa igraju za plasman u četvrtfinale. Utakmica na "Stamford bridžu" počinje u 20 časova i 45 minuta.

СРБИН ВОДИ ЧЕЛСИ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА: Лидс је у фантастичној форми, али плавцима је ово последња прилика за спас сезоне

Foto: Profimedia

Ovo je verovatno poslednja šansa "plavaca" za spas sezone. Menadžer Maurisio Poketino je pod pritiskom i mora da dobije ovu utakmicu ako želi da zadrži posao.

Čelsi je bez pobede u dve utakmice u svim takmičenjima i ima tri poraza u poslednjih šest utakmica. Cele sezone igraju vrlo promenljivo, a čak i na svom terenu nisu pobedili poslednje dve utakmice. 

Inače, plavci već šest godina čekaju na osvajanje FA kupa, a to je i poslednji domaći trofej za njih.

Lids je u zadivljujućoj formi od početka nove godine. Jorkširci su neporaženi u 12 utakmica u svim takmičenjima, pobedili su u 11 utakmica u tom nizu, od toga poslednjih šest.

Pobedili su Lester u petak i sada imaju samo sedam bodova zaostatka na tabeli za liderom Čempionšipa.

U poslednjih 12 utakmica osam puta su sačuvali mrežu, što je veoma impresivno. Četiri od poslednjih šest utakmica završene su sa tri ili više golova.

U gostima, Lids je u nizu od šest pobeda i postigao je dva ili više golova u pet utakmica.

Poslednji put Lids je bio u četvrtfinalu FA kupa u sezoni 2002/03, a činjenica da se Čelsi još oporavlja od poraza u finalu Liga kupa daje im nadu da izvuku nešto u ovoj utakmici.

Ipak, neće im biti lako da savladaju Đorđa Petrovića, Srbina među stativama Čelsija, koji je uprkos primljenom golu bio najbolji igrač "plavaca" u porazu od Liverpula.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU PODKASTA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!