FRANCUSKI VELIKAN JE U STRAŠNOJ FORMI: Priče o borbi za opstanak su prošlost, sada se pretenduje na osvajanje trofeja!

V.M.

27. 02. 2024. u 13:59 >> 13:59

U četvrtfinalu Kupa Francuske fudbaleri Liona će na ''Grupama stadionu'' ugostiti Strazbur (20.45).

ФРАНЦУСКИ ВЕЛИКАН ЈЕ У СТРАШНОЈ ФОРМИ: Приче о борби за опстанак су прошлост, сада се претендује на освајање трофеја!

Foto Profimedia

Lion je u prvom delu sezone delovao kao tim koji je zreo sa ispadanje iz lige, gotovo čitav deo je proveo u zoni ispadanja i izgledao je katastrofalno na terenu, ipak, sve se promenilo dolaskom Pjera Saža.

Mladi stručnjak je preuzeo ekipu krajem decembra i Lion od tada izgleda kao potpuno drugačiji tim. Završio je prvi deo kampanje sa nekoliko vezanih pobeda, a uprava je prepoznala dobar momentum i dovela mu dosta kvalitenih igrača za vreme prelaznog roka poput Matića, Orbana, Fofane, Benrame....

Sa sjajnim igrama njegova četa nastavila je i posle zimske pauze i današnji meč dočekuju u više nego impresivnoj seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

O ispadanju iz Lige 1 više niko ne priča, a navijači se nadaju da se mogu pridružiti borbi za plasman u evropska takmičenja jer su trenutno deseti na tabeli sa 28 sakupljenih poena, osam manje od šestoplasiranog Lansa.

Što se tiče Kupa Francuske, tradicionalno nastupaju veoma dobro u njemu i šestu godinu zaredom će nastupati u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Za sada su izbacili Pontarlije (3:0), Beržerak (2:1) i Lil (2:1), a pored dobrih igara samopouzdanje da mogu do novog trijumfa daje im činjenica da su u kupu nanizali četiri pobede pred svojim navijačima.

Što se tiče Strazbura, on je u evidentnom padu forme i poražen je na poslednje tri ligaške utakmice, na kojima je primao tačno po tri gola od Lansa, Lorijena i Bresta.

Patrik Vijera mora pod hitno nešto da menja kako se gosti ne bi borili za opstanak jer trenutno imaju samo tri boda prednosti u odnosu na Lorijen koji zauzima 16. poziciju, mesto koje vodi u plej-aut.

Dosta bolje partije pružaju u Kupu Francuske gde su pobeđivali Avoan (4:0), Klermon (3:1) i Avr (3:1).

Poslednji put kada su prošli u polufinale bilo je 2001. godine, kada su i osvojili takmičenje, a od tada su dva puta posrtali u četvrtfinalima.

Izostanci nisu preterana briga za večerašnje rivale, domaćini će biti bez Lepena, dok će kod gosta meč propustiti Fila i Motiba.

Strazbur je u prvom delu sezon savladao Lion sa 2:1, ali momentum je sada u potpunosti na strani Liona za kojeg verujemo da će trijumfovati na ''Grupama stadionu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)