MITAR DAJE GOL PO UTAKMICI: "Plavi talas" preplavljuje Aziju, Sepahan nema šta da traži u revanšu

O. M.

22. 02. 2024. u 09:38

AL HILAL dočekuje iranski Sepahan u revanšu osmine finala Azijske lige šampiona. U prvom meču "srpska kolonija" je pobedila sa 3:1, a blistali su upravo Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

МИТАР ДАЈЕ ГОЛ ПО УТАКМИЦИ: Плави талас преплављује Азију, Сепахан нема шта да тражи у реваншу

Screenshot / AlHilal

Aleksandar Mitrović je pre zimske pauze statistički bio jedan od najboljih napadača na svetu. Očigledno mu je prijao letošnji prelazak u Al Hilal jer od kada je pojačao saudijskog velikana ne prestaje da trese mreže.

Odigrao je 28 utakmica za ''plavi talas'' i postigao je čak 28 pogodaka i podelio je pet asistencija, što znači da u proseku učestvuje u postizanju bar jednog gola njegove ekipe na meču.

Nije srpski golgeter jedini, svi igrači Al Hilala igraju na izuzetno viskom nivou od starta sezone, a novinari u arapskom svetu posebno hvale i Sergeja Milikovića Savića. Trener Žorž Žezus je sjajno sklopio kockice i njegovi izabranici ubedljivo dominiraju u svim takmičenjima u kojima nastupaju.

Prvi su u prvenstvu sa sedam poena prednosti u odnosu na Ronaldov Al Nasr i jedini su tim bez poraza u Pro ligi, prošetali su se kroz grupnu fazu azijske Lige šampiona sa 16 sakupljenih poena i dogurali su do polufinala kupa.

Poslednji poraz doživeli su u Kupu arapskih šampiona prošlog avgusta i to na produžetke od Al Nasra (2:1). Kod kuće su vezali 14 pobeda u svim takmičenjima, a u celoj sezoni izvukli su im se samo uzbečki Navbahor (1:1) u prvom kolu grupne faze lige šampiona i Al Fejha (1:1) u drugom kolu Pro lige, pri čemu je golman "pomorandži" Vladimir Stojković bio najbolji igrač utakmice.  

Sve u svemu, veliki novac koji je letos potrošen je i te kako opravdan, Al Hilal ima odličnu priliku da se bori za popularnu ''tripletu'' i najteže bitke mu tek predstoje u drugom delu sezone.

Za vreme pauze odigrali su tri pripremna meča i zabeležili isto toliko pobeda. Savladali su Inter Majami (4:3), Al Garafu (2:1) i Al Nasr (2:0). Posle pobede nad Sepahanom u Iranu, savladali su i Al Raed u prvenstvu sa 3:1, a prva dva gola postigao je Mitrović.

Današnji rival biće im Sepahan koji je vezao četiri poraza, od čega tri prvenstvena pre zimske pauze i prvog duela sa Hilalom.

Što se tiče Lige šampiona, Sepahan je zauzeo drugo mesto u grupi ''C'' sa deset osvojenih bodova i imao je priliku da čak bude i prvi kada je u poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja dočekao Al Itihad, ali je poražen sa 2:1.

Bitnijih izostanaka neće biti sem Nejmara koji propušta celu sezonu, tako da će treneri imati gotovo čitave rostere na raspolaganju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila