ŽIRU ODMARA, JOVIĆ NAPADA "BRIANTEO"? Monca igra "najdosadniji fudbal na svetu"

O. M.

18. 02. 2024. u 08:05

MILAN gostuje Monci u 25. kolu italijanske Serije A. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

ЖИРУ ОДМАРА, ЈОВИЋ НАПАДА БРИАНТЕО? Монца игра најдосаднији фудбал на свету

FOTO: Profimedia

Ovo je jedno od najlakših gostovanja za "rosonere", ne samo zbog snage rivala, nego i zbog činjenice da se Monca nalazi samo 20 kilometara severnood Milana i predstavlja zapravo najveće predgrađe "grada mode". Milanezima je dvostruko bliže da od svog "San Sira" stignu do stadiona "Brianteo" nego do svog trening centra Milanela koji se nalazi 40 kilometara daleko od grada.

Nakon nekoliko kikseva Juventusa, uključujući i poraz u "derbiju Italije" od Milanovog gradskog rivala Intera, Njrosoneri" su došli na samo bod zaostatka za ekipom naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

Milanezi imaju četiri pobede i jedan remi u poslednjih pet mečeva i u prilici su da posle ovog kola izbiju na drugo mesto.

Pre impresivne pobede Milana od 3:0 nad Renom u Ligi šampiona, tim Stefana Piolija je pobedio aktuelnog šampiona Italije Napoli sa 1:0. Bila je to teška utakmica za Milan. Prepustili su Napoliju posed lopte i inicijativu na terenu. Na sreću, u 25. minutu Ernandes je pogodio gol Napolija i do kraja meča Milan se povukao u odbranu tražeći šanse iz kontre.

Sa 11 golova i osam asistencija, Olivije Žiru je na putu da postane prvi igrač stariji od 36 godina u poslednjih 10 godina koji je doprineo sa 20 ili više golova u sezoni, ali Pioli je prema pisanju štampe na "čizmi" spreman da malo odmori Francuza, a u tom slučaju zna se da mesto u špicu napada pripada - Luki Joviću, koji svaku šansu i te kako ume da iskoristi.

Monca je ekipa koju nije lako gledati jer igraju zaista dosadan fudbal. Ali, to daje rezultate jer su "Brijancoli" u sredini tabele sa 30  bodova, trenutno bliže šestoplasiranoj Romi koja im beži osam bodova, nego 18. Veroni koja zaostaje 11 za njima.

Ipak, nedavno nisu uspeli da pobede Veronu, kao ni Udineze, dve ekipe koje se grčevito bore za opstanak. Zapravo imaju samo jednu pobedu u prethodnih pet kola, a razlog je upravo dosadna destruktivna igra, odnosno nemogućnost stvaranja šansi za gol.

Protiv Verone i Udinezea bilo je 0:0, ali tosu bile dve različite utakmice iz ugla Monce. Protiv "mastifa" su jednom uputili šut u okvir gola iako su imali mogućnost da se nadigravaju dok im Udineze taj luksuz nije dozvolio pa su tu srećom stigli do boda. Udineze je imao 27 pokušaja na golu, a Monca samo pet.

Monca je samo protiv Frozinonea, koga su pobedili sa 3:2, pokazala napadački fudbal, a Sasuola su pobedili sa 1:0 iz gukvalno jedinog udarca u okvir gola "neroverda".

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!