LEGENDA TURSKOG FUDBALA POKRENUO KAJZERI: Burak Jilmaz ide na pobedu protiv bivšeg kluba

O. M.

12. 02. 2024. u 10:27

BEŠIKTAŠ gostuje Kajzeriju u 25. kolu turske Superlige. Utakmcia se igra na stadionu "Kadir Has" od 18 časova.

ЛЕГЕНДА ТУРСКОГ ФУДБАЛА ПОКРЕНУО КАЈЗЕРИ: Бурак Јилмаз иде на победу против бившег клуба

Foto: EPA

Najblaže rečeno čudne stvari se dešavaju sa ekipom Kajzerija. "Zvezda Anadolije" je igrala promenjivo u uvodnih pet kola, posle čega je usledila serija od devet utakmcia bez poraza u svim takmičenjima koja ih je vinula u vrh tabele.

Sve to se, međutim, raspalo posle nesrećnog poraza 4:3 od Fenerbahčea sredinom decembra. "Žuto-crveni" su uspeli da stignu od 0:2 i 1:3 do 3:3 protiv lidera šampionata, ali su ipak ostali bez bodova posle penala u 80. minutu. Od tada, Kajezeri je vezao osam poraza da bi tome dodao dva remija u poslednje dve utakmice, protiv Antalije i Gacijantepa.

Dolazak Buraka Jilmaza na mesto novog trenera možda je najava preporoda, pošto je Kajzeri izbegao poraz u obe utakmice pod vođstvom legendarnog bivšeg reprezentativca Turske i fudbalera, između ostalih klubova, Bešiktaša.

Njihovoj novonastaloj situaciji ne pomaže ni što im je savez oduzeo tri boda. U poslednjih pet kola samo je Trabzon u lošijoj formi od Kajzerija, ali u poslednjih deset Kajzeri je najlošiji.

S druge strane, Bešiktaš otprilike jednom u dva meseca uđe u krizu koja traje dve do tri nedelje, a čini se da je najnovija iza njih, pošto su posle tri utakmice bez pobede opet stali na noge. 

U tome im je pomoglo i što su za protivnike u Ligi imali očajni Trabzon koji tone sve dublje, a u Kupu su na krilima Kongoanca Džeksona Muleke preokrenuli protiv Antalije i plasirlai se u četvrtfinale.

Bešiktaš je i dalje treći na tabeli, ali vodeći dvojac ima 27, odnosno 25 bodova više a četvrtoplasirani Kasimpaša zaostaje samo bod, doduše uz utakmicu više.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)