SPORTING SE NADA KIKSU BENFIKE: Lisabonski "lavovi" dišu za vrat gradskom rivalu

O. M.

11. 02. 2024. u 13:08

DERBI 21. kola portugalske Primeira lige igra se na stafionu "Žose Alvellade" od 19 časova kada lisabonski Sporting dočekuje imenjaka iz Brage.

СПОРТИНГ СЕ НАДА КИКСУ БЕНФИКЕ: Лисабонски лавови дишу за врат градском ривалу

Profimedia

"Lavovi" u ovaj meč ulaze posle ubedljivog trijumfa u prošlom kolu u gostima protiv Leirije sa 3:0. Odbranu domaćina srušili su golovima Pedra Gonkalvesa i dvostrukog strelca Viktora Đekereša, koji je uprkos unosnim ponudama u zimskom prelaznom roku ostao u Sportingu. Sigurno će biti zvezda letnjeg prelaznog roka, iako se njegova Švedska nije plasirala na Euro.

Wegova vrednost već se više nego udvostručila u odnosu na 21 milion evra koliko je Sporting platio letos Koventriju, a ako do leta nastavi da teroriše protivničke golmane, prvi strelac i drugi asistent lige doneće mnogo novca i Sportingu, ali i Koventriju koji je iako nesmotreno prodao plavokosog napadača, mudro uneo klauzulu o procentima od naredne prodaje.

Sporting sa 49 bodova zauzima drugo mesto na tabeli. Izabranici Rubena Amorima imaju dva boda manje od lidera Benfike, četiri više od Porta i devet više od današnjeg rivala Brage. 

Klub iz Lisabona može da se pohvali impresivnom formom u ligi sa šest uzastopnih pobeda, čime je pokazao želju da se ove sezone izbori za sve raspoložive trofeje. Trka za šampionsku titulu ostaje ostaje otvorena, a Sportingu bi mogla da pomogne Vitorija Gimaraeš u drugom derbiju kola, ako otkine dva ili tri boda "orlovima".

Igraće Sporting i osminu finala Lige Evrope, gde ih u četvrtak u Bernu očekuje duel sa Jang Bojsom koji je u grupi Lige šampiona bio bolji od našeg šampiona Crvene zvezde.

I "arsenalisti" su u drugoj rundi Lige Evrope. Braga je ove sezone igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je u konkurenciji Real Madrida i Napolija obezbedila treće mesto iza pomenutih timova, alu ispred Union Berlina. "tobdžije" u četvrtak očekuje duel sa Karabagom.

U portugalskom prvenstvu, posle 20 odigranih utakmica, Braga je na četvrtom mestu sa 40 osvojenih bodova. U prošlom kolu slavili su na svom terenu 1:0 protiv Moreirensea golom Abela Ruiza u 8. minutu meča.

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave