DORTMUND BEZ PORAZA U 2024. GODINI: ''Brazilci iz Breizgaua'' su rado viđen gost na ''Vestfalenu''

V.M.

09. 02. 2024. u 09:58

NA otvaranju 21. kola Bundeslige fudbaleri Borusije Dortmund će dočekati Frajburg (20.30).

ДОРТМУНД БЕЗ ПОРАЗА У 2024. ГОДИНИ: Бразилци из Бреизгауа су радо виђен гост на Вестфалену

Profimedia/ IMAGO

Domaćini su na sjajan način započeli drugi deo sezone. Ostvarili su tri uzastopne pobede nad Darmštatom, Kelnom i Bohumom, dok su proteklog vikenda propustili da upišu i četvrtu odigravši meč bez golova sa Hajdenhajmom.

Ipak, taj remi ne umanjuje odlične igre Dortmunda na startu 2024. godine kojima su se popeli na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Pored vodećih Bajera i Bajerna, deluje da će se uz ''milionere'' za pozicije koje vode u najelitnije takmičenje boriti Štutgart i Lajcpig koji će im biti glavni rivali u nastavku kampanje.

Pored obaveza u prvenstvu, Dortmund će igrati i u Ligi šampiona gde je zauzeo prvo mesto u ''grupi smrti'' ispred PSŽ-a, Milana i Njukasla, a kao ''nagradu'' za to dobio je obračun sa razigranim PSV-om u osmini finala.

Ono što ide naruku domaćinima je istorijat međusobnih duela sa Frajburgom kojeg su savladali na poslednja četiri susreta, a vredi napomenuti da su im na poslednja tri meča ovih timova na ''Vestfalenu'' ''spakovali'' čak 14 komada u pobedama od 5:1, 5:1 i 4:0.

Što se tiče Frajburga, on je doživeo dva uzastopna poraza i ne dolazi u dobrom raspoloženju na jedno od najtežih gostovanja u Nemačkoj. Prvo je izgubio od Verdera, a zatim i od Štutgarta, identničnim rezultatom (1:3).

Ono što je glavi problem ''Brazilaca iz Breizgaua'' su igre na strani, upisali su samo tri pobede u gostima na deset utakmica u gostima i čak 18 od 28 sakupljenih poena su osvojili kod kuće.

Za razliku od nekih prošlih sezona, izabranici Kristijana Štrajha primaju veliki broj golova (37) i pored toga što se nalaze na solidnom sedmom mestu, imaju negativnu gol-razliku (minus osam).

Kao i Dortmund, goste dočekuju obaveze u Evropi u drugom delu kampanje i nakon ovog susreta putuju u Francusku gde će ih dočekati Lans u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Večerašnji rivali su ukrstili koplja sredinom septembra i tada je, kako tradicija nalaže, Borusija slavila u goleadi sa 4:2, iako je Frajburg vodio sa 2:1 na poluvremenu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Nmeče, Alea i Adejemija, dok je pod upitnikom Sančo.

Kod gostiju je još gora situacija i Štrajh ne može da računa na Gintera, Šmita, Rola, Rosenferldera, Linharta i Kjereha.

Verujemo da će Dortmund u novoj goleadi savladati ''crno-bele''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku