SENEGAL JE NEZAUSTAVLJIV: Ni promena trenera Obale Slonovače ga neće sprečiti na pohodu ka trećem uzastopnom finalu

V.M.

29. 01. 2024. u 10:10

U jednom od derbija osmine finala Afričkog kupa nacija na stadionu ''Šarl Konan Bani'' sastaće se domaća Obala Slonovače i Senegal (21.00).

СЕНЕГАЛ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Ни промена тренера Обале Слоноваче га неће спречити на походу ка трећем узастопном финалу

FOTO: Tanjug/AP

Obala Slonovače je prikazala malo toga u grupnoj fazu i imala je dosta sreće da se nađe u nokaut fazi takmičenja. Otvorila je AFKON sigurnom pobedom nad Gvinejom Bisau (2:0), ali nakon toga je doživela uzastopne poraze od Nigerije (0:1), odnoso Ekvatorijalne Gvineje koja je ''spakovala'' čak četiri gola u mrežu Fofane (0:4).

Zauzeli su treće mesto u grupi ''A'' i plasirali se dalje kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa, tako da su imali dosta sreće da se nađu u osmini finala.

Savez se odlučio na drastičan potez posle poraza od Ekvatorijalne Gvineje i smenio je selektora Gasea, a njegovo mesto je zauzeo bivši reprezentativac Emerse Faje i videćemo da li će uspeti da probudi ''slonove'' pred ovaj meč.

Što se tiče Senegala, on je u grupnoj fazi pokazao zašto se smatra glavnim favoritom za osvajanje Afričkog kupa nacija i sa tri pobede sa plasirao dalje.

Redom je ''preslišao'' Gambiju, Kamerun i Gvineju, a na tim mečevima je postigao čak osam golova uz samo jedan primljen.

''Lavovi terange'' su igrali poslednja dva finala ovog takmičenja, a na ovom AFKON-u imaju šansu da postanu prva reprezentacija koja je odbranila titulu još od Egipta kojem je to pošlo za rukom dva puta u ovom veku jer je između 2006. i 2010. tri puta bio vladar afričkog kontinenta.

Aliju Sise na raspolaganju ima izuzetno kvalitetne fudbalere poput Manea, Sara, Kulibalija... a mi verujemo da će se plasirati u četvrtfinale i tako nastaviti pohod ka trećem vezanom plasmanu u finale.

NAŠ TIP: Senegal - Obala Slonovače prolazi dalje 1 (1,67)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!