TEŠKI DANI ZA FULAM: "Karamele" dobro igraju protiv timova iz "donjeg doma"

O. M.

30. 01. 2024. u 18:35 >> 18:35

FULAM dočekuje Everton u 23. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra na stadionu "Krejven kotidž" od 20 časova i 45 minuta.

ТЕШКИ ДАНИ ЗА ФУЛАМ: Карамеле добро играју против тимова из доњег дома

Foto: Profimedia

Teški dani su iza Fulama koji je u razmaku od samo 72 sata ispao iz Ef-Ej kupa i iz Liga kupa. Uz to, nedelju dana ranije doživeli su poraz i u gradskom derbiju od Čelsija. Istina, protivnici su bili takvi da se " kolibari" objektivno nisu mogli ni nadati nečemu iz ovih utakmica.

U polufinalu Liga kupa bio je to Liverpul koji je u revanšu na "Krejven kotidžu" sačuvao gol prednosti sa "Enfilda". U starijem i uglednijem kup-takmičenju, Fulam je zaustavljen u četvrtoj rundi od Njukasla koji je u, po "kotidžerse" loš trenutak, izašao iz krize.

Takođe su četiri utakmice bez pobede u svim takmičenjima, a imaju samo dve pobede u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima.

U Premijer ligi, Fulam je pretrpeo četiri poraza u poslednjih pet utakmica. Pritom, postigao je gol u samo jednoj utakmici.

U poslednjih deset utakmica imaju četiri pobede i šest poraza. Fulam je 13. na tabeli sa 24 boda posle 21 utakmice. Nalaze se na osam bodova iznad zone ispadanja i ako ovako nastave, ta zaliha bi mogla uskoro i da se istopi.

Pred njima su tri utakmice u kojima moraju da idu na bodove. Posle Evertona igraće protiv Barnlija i Bornmuta.

Dva od tri će igrati kod kuće gde su solidni sa četiri pobede u poslednjih pet mečeva. Osvojili su 18 od 24 boda na "Krejven kotidžu". 

Everton je igrao fantastično u decembru, ali poslednjih mesec dana su bili u veoma lošoj formi. Ta negativna serija počela je ispadanjem iz Ef-Ej kupa upravo od Fulama na penale, a igralo se na njihovom "Gudison parku".

Pobedili su samo u jednoj od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima i u subotu su eliminisani iz Ef-Ej kupa.

U Premijer ligi su bez pobede četiri kola i osvojili su samo jedan bod. Everton je 17. na tabeli sa osam pobeda, ali samo 17 bodova jer mu je 10 oduzeto. Oni su samo mesto i bod iznad zone ispadanja.

Utakmica protiv Fulama im je veoma važna, jer ako ovde ne osvoje neki bod, verovatno će se načekati. Posle ovog gostovanja u Londonu igraće protiv Totenhema i Mančester sitija.

Everton je veoma dobar protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Protiv ekipa od 11. do 20. mesta imaju pet pobeda i remi u 10 utakmica.

Fulam je pobedio u oba međusobna susreta prošle sezone, a pretprošle je ostvario pobedu i remi. Everton nije savladao "kolibare" od 2020. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu