ŠAMPION SVE DALJE OD ODBRANE TITULE: Lacio je favorit u derbiju kola i traži petu uzastopnu pobedu u Seriji A

O. M.

28. 01. 2024. u 13:26 >> 13:26

JOŠ uvek aktuelni šampion Italije, Napoli, gostuje Laciju u 22. kolu Serije A. Utakmica se igra od 18 časova na rimskom "Olimpiku".

ШАМПИОН СВЕ ДАЉЕ ОД ОДБРАНЕ ТИТУЛЕ: Лацио је фаворит у дербију кола и тражи пету узастопну победу у Серији А

Tanjug/AP

Nakon ubedljivog poraza od Intera (0:3) u polufinalu italijanskog Superkupa, Lacio teži brzom povratku na pobednički put.

Pošto se Superkup igrao u Saudijskoj Arabiji može se reći da je Lacio i dalje neporažen na domaćoj sceni, pošto je vezao pet utakmica na tlu Italije bez izgubljene - četiri u prvenstvu i jednu u Kupu, protiv gradskog rivala Rome.

I poslednji poraz na "čizmi" Lacijali su pretrpeli od Intera. Bilo je to 17. decembra, na istom ovom "Olimpiku", kada su "neraoazuri" pobedili sa 2:0. Od tada je Lacio savladao Empoli, Frozinone, Udineze i Leče u Seriji A, kao i već pomenutu Romu u Kupu Italije.

Izabranici Mauricija Sarija trenutno su na šestom mestu italijanskog šampionata sa 33 boda, koliko je uoči ovog kola imala i petoplasirana Atalanta, ali sa boljom gol-razlikom. "Boginja provincije" je u međuvremenu pobedila Udineze sa 2:0 i preskočila Fiorentinu na četvrtom mestu.

Povratak na "Olimpiko" uliva dodatno samopouzdanje "bjankočelestima" da mogu da osvoje sva tri boda u nedelju, s obzirom da su pred svojim navijačima slavili u 10 od poslednjih 12 odigranih mečeva.

Napoli je plasman u finale Superkupa obezbedio pobedom protiv Fiorentine sa 3:0 u polufinalu, ali nije uspeo da prekine Interovu sada već trogodišnju dominaciju. Izabanici Valtera Macarija pretrpeli su tesan poraz od 1:0 a gol je u nadoknadi vremena postigao Argentinac Lautaro Martinez. Nije pomoglo ni što je šampion poslednjih pola sata imao igrača manje, posle isključenja Martinezovog zemljaka Đovanija Simeonea.

Čolito je u razmaku od pet minuta napravio dva glupa faula koja su ga koštala isključenja. Kao da Macari već nema dovoljno problema sa suspenzijom Kviče Kvaracelije i Jensa Kajostea, odnosno izostankom Viktora Osimena i Andre-Franka Zambo Angisea koji su sa Nigerijom i Kamerunom na Afričkom kupu nacija (ovaj drugi bi mogao uskoro da se vrati jer je njegov KAmerun ispao od Osimenove Nigerije u subotu).

Osim toga, napori Napolija da odbrani titulu italijanske titule potpuno su se urušili u poslednja dva meseca. U tom periodu su samo tri puta izašli kao pobednici iz devet prvenstvenih utakmica, pa trenutno sa 31 bodom zauzimaju tek devetu poziciju u Seriji A.

Šanse da nešto osvoje tokom gostovanja u italijanskoj prestonici nisu velike, s obzirom na nedavne nastupe na gostovanju, gde su u prethodna tri susreta ostali bez bodova i postignutog gola. Napoli je doživeo uzastopne poraze od Juventusa rezultatom 1:0, Rome na Olimpiku 2:0, kao i od Torina 3:0.

Kad se tome doda da je i u prošloj šampionskoj sezoni oba puta izgubio od Lacija, jasno je ko je favorit u današnjem derbiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave