VREME JE DA DORTMUND POBEDI NA RAJNENERGIJU: "Jarčevi" prpoustili priliku da pobednu iz zone ispadanja

O. M.

20. 01. 2024. u 08:43

BORUSIJA iz Dortmunda gostuje Kelnu u okviru 18. kola nemačke Bundeslige. Utakmica se igra ove subote od 15 časova i 30 minutnlj "Rajnenergi stafionu".

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ДОРТМУНД ПОБЕДИ НА РАЈНЕНЕРГИЈУ: Јарчеви прпоустили прилику да победну из зоне испадања

Tanjug/ap

U prethodnom kolu Borusija je savladala Darmštat koji je tako ostao usamljen na dnu tabele jer je Keln remijem sa Hajdenhajmom pobega oza bod.

Da su pobedili. "jarčevi" bi pobegli i iz zone direktnog ispadanja, jer je i Majnc odigrao samo nerešeno sa Volfsburgom. Ovako su "kockasti" ostali ispred njih, na mestu koje vodi u baraž za popunu Bundeslige, zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Dejvi Selke je postigao prvi golna utakmici, ali je Hajdenhajm izjednačio u drugom poluvremenu preko Adrijana Beka. Ekipa Tima Šulca, koja je pobedila samo jednom u poslednjih devet utakmica, ostala jetime na sedamanestoj poziciji na tabeli, izjednačena sa Majncom i sa tri boda zaostatka za Union Berlinom koji je na petnaestom mestu i što je veoma loša vest za Darmštat, Majnc i Keln - igra u sve boljoj formi.

Keln se suočava sa izazovnim periodom zbog dva embarga na transfere uvedena nakon odluke Suda za arbitražu u sportu. Šulc tako ima težak zadatak da od igrača s kojima trenutno raspočaže izvuče najbolje što imaju kako bi Keln izbegao ispadanje.

Domaći teren bio je od velikog značaja za "jarčeve" u poslednje vreme, jer su šest od 11 bodova osvojili na oslednjih pet utakmica koje su igrali na "Rajnenergiju". U tom periodu izgubili su samo od minhenskog Bajerna, ali je problem što nisu useli da pobede rival u borbi za opstanak, ekipu Majnca, s kojom su remizirali bez golova.

Odsustvo Dejvija Selkea, Luke Valdšmita, Marka Uta i Dejana Ljubičića, i neizvesnost oko nastupa Lirta Pačarade stvaraju izazove. Štefen Tiges će verovatno dobiti šansu u napadu, uz podršku Jana Tilmana, Florijana Kajnca i Lintona Mejna.

Posle šest utakmica bez pobede trener Borusije iz Dortmunda Edin Terzić bio je pod pritiskom pred utakmicu protiv Darmštata. Ipak, ubedljiva pobeda od 3:0, koju su obezbedili Julijan Brandt, Marko Rojs i Jusufa Mukoko vratila je "crno-žute" u borbu za prve četiri pozicije. 

Istina, još uvek su izabranici Edina Terzića van tog društva, na petoj poziciji, ali zahvaljujući porazima Lajpciga i Štutgarta sada na samo tri boda od četvrte pozicije. Uostalom, Bundesliga je u konkurenciji da dobije i peto mesto u Ligi šampiona, po novim pravilima Uefe u proširenom sistemu takmičenja elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Dortmund ima povoljan raspored u narednih osam kola kada igra sve protiv timova koji su van prvih šest.

Rajnenergi stadion nije u poslednje vreme donosio sreću Dortmundu koji ovde nema pobedu na poslednja tri gostovanja, što je drugi najduži niz bez trijumfa Dortmunda na nekom gostovanju - samo protiv Bajerna imaju duži.

Dodatni izazov predstavlja zdravstveni bileten, pošto su Niko Šloterbek, Karim Adeiemi, Feliks Nmeka i Džulijen Rajerson povređeni. Sebastijan Ale i Remi Bensebaini su na Afričkom kupu nacija. Mats Humels i Marko Rojs su takođe pod znakom pitanja. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:53

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku