''CRVENI ĐAVOLI'' U POHODU NA NOVI TROFEJ: Da li će umor zbog igranja Svetskog klupskog prvenstva sustići velikana?

V.M.

25. 12. 2023. u 09:31

U polufinalu egipatskog Superkupa, Al Ahli će na ''Mohamed bin Zaedu'' ukrstiti koplja sa Keramika Kleopatrom (18.00).

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ У ПОХОДУ НА НОВИ ТРОФЕЈ: Да ли ће умор због играња Светског клупског првенства сустићи великана?

Foto: Profimedia

Al Ahli je prošle nedelje bio poprilično zauzet jer je nastupao na Svetskom klupskom prvenstvu gde je došao do trećeg mesta.

Takmičenje je započeo u četvrtfinalu savladavši Al Itihad sa 3:1, ali u polufinalu ga je zaustavio osvajač Kopa libertadoresa, Fluminense (0:2).

Nakon toga preostala mu je utakmica za bronzu koju je osvojio u goleadi sa Urava redsima (4:2).

Što se tiče Superkupa, ''crveni đavoli'' su ga osvajali rekordnih 13 puta, uključujući poslednja dva izdanja, tako da će danas pokušati da ostvare het-trik u takmičenju koje se igra od 2001. godine.

Za rivala u polufinalu imaće Keramika Kleopatru koja se razigrala u poslednje vreme i na minulih pet prvenstvenih utakmica je ostvarila tri pobede uz remi i poraz.

Zbog te serije dobrih rezultata uspinje se na tabeli egipatskog prvenstva i trenutno zauzima peto mesto sa 14 sakupljenih bodova.

Nominalni gosti se nikad nisu borili za trofej Superkupa, tako da će danas imati dodatni motiv da se po prvi put u svojoj istoriji plasiraju u finale ovog takmičenja.

Večerašnji rivali su se već susreli ove sezone, to je bio slučaj u drugom kolu Premijer lige i tada je Al Ahli slavio sa 2:1.

Al Ahli je kvalitetniji tim, ali umor zbog igranja velikog broja utakmica bi mogao da ga stigne i tu bi Keramika mogla da traži svoju šansu, zbog toga verujemo da će kao i na pomenutom prvenstvenom susretu oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,07)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana