LACIO JEDNO OD NAJVEĆIH RAZOČARENJA SEZONE: Empoli pred teškom borbom za opstanak

O. M.

22. 12. 2023. u 14:15 >> 14:15

U 17. kolu italijanske Serije A, Empoli dočekuje Lacio u petak od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Karlo Kastelani".

ЛАЦИО ЈЕДНО ОД НАЈВЕЋИХ РАЗОЧАРЕЊА СЕЗОНЕ: Емполи пред тешком борбом за опстанак

FOTO: Profimedia

U prethodnom kolu oba tima su poražena. Domaći su izgubili od Torina, a gosti od Intera.

Empoli se trenutno nalazi u zoni ispadanja, ali je na samo bod od bezbedne zone. Od početka prvenstva se naziralo pet ekipa koje će se boriti za opstanak. Pored Empolija to su Salernitana i Verona koji se nalaze ispod ekipe iz Toskane, kao i Udineze i Kaljari koji su iznad njih. Bodovno najbliži ovom društvu su Sasuolo i Đenova, ali se ipak primeti razlika u klasi.

Otkad je sredinom septembra, posle ubedljivog poraza 0:7 od Rome, Aurelio Andreacoli preuzeo klupu od Paola Zanetija, ekipa je počela da osvaja bodove (do tada je imala nula bodova), ali za beg sa dna biće potrebno mnogo rada i mnogo više uspeha od dva boda u poslednje četiri utakmice i to sve protiv ekipa iz donjeg dela tabele. 

Ovo je četvrti mandat Andreacolija na klupi Empolija, a u prethodna tri doneo je jednu promociju iz Serije B i jedno komforno 14. mesto, ali mu nijedan od ova dva uspeha nije sačuvao posao. U međuvremenu je jednom pokušao da izvadi kestenje iz vatre ali mu nije uspelo jer je kasno doveden pa je 2019. Empoli ispao iz lige.

Efikasnost je najveći problem "azura", a Andreacoli je to popravio samo delimično, pošto u prvih pet kola nisu postigli nijedan gol, a u narednih 11 su samo 10 puta pogađali mrežu protivnika.

Tri od tih deset golova postigao je Frančesko Kaputo, a on bi danas mogao da izostane iz tima pošto ga nije bilo ni u utakmici protiv Torina nakon što se povredio u utakmici sa Lečeom.

Lacio je jedno od najvećih razočaranja u dosadašnjem delu sezone, uz šampiona Napoli svakako najveće. Možda bi moglo da se kaže da je dobar rezultat u Ligi šampiona gde je izborena osmina finala, imalo veliki uticaj na izdanja u Seriji A, ali ne može biti toliki da posle 16 kola sakupi već sedam poraza ekipa koja je prošle godina imala u kupno osam izgubljenih utakmica.

No i taj evropski san verovatno će se završiti već na prvom prolećnom iskušenju u vidu minhenskog Bajerna koji je svakako izraziti favorit u dvomeču osmine finala.

Lacijali su u decembru odigrali pet utakmica i postigli samo tri gola. Već tri utakmice u svim takmičenjima nemaju pobedu a u Seriji A su pobedili samo Kaljari i to jedva minimalnim rezultatom.

U prethodnom kolu izgubili su kod kuće od Intera, a to je bio prvi poraz Maurisija Sarija kod kuće od "neroazura" u karijeri.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila