OBRAČUN LIDERA U CVAJTI: Golovi su redovna pojava kada igraju ovi gradski rivali

V.M.

01. 12. 2023. u 10:21

NA startu 15. kola popularne Cvajte gledaćemo obračun lidera kada se sastanu Sankt Pauli i Hamburg. Meč se igra na ''Milerntor stadionu'' sa početkom u 18.30.

ОБРАЧУН ЛИДЕРА У ЦВАЈТИ: Голови су редовна појава када играју ови градски ривали

Foto Profimedia

Ovaj gradski derbi ima veliki značaj zbog privrženosti navijača svojim timovima i prevlasti u Hambrugu, a sada je taj značaj još veći jer ko god pobedi ne samo da sebe približava povratku u Bundesligu, već drugog sputava da to isto učini.

Trenutno je u boljoj poziciji Sankt Pauli koji ne zna za poraz ove sezone, sakupio je 30 poena do sada i zasluženo se nalazi na vrhu tabele. Najbliži pratilac mu je upravo HSV koji ima tri boda manje, ali samo trijumf od četiri gola razlike ga vodi na prvo mesto zbog dosta bolje gol-razlike domaćina koja se prvo gleda u Cvajti.

Oba tima dočekuju današnji derbi u dobroj atomsferi jer su u prošlom kolu ostvarili trijumfe, domaćin je bio bolji od Hanze sa 3:2, dok su gosti nadigrali Braunšvajg sa rezultatom 2:1.

Zanimljivo je da je Hamburg doživeo tri poraza ove sezone, tako da bi razlika mogla biti dosta veća nego što jeste, ali Sankt Pauli nije koristio te ''kikseve'' i odigrao je čak šest remija, ubedljivo najviše u ligi.

Što se tiče međusobnih duela, na minula četiri susreta nije palo manje od tri pogotka, a prošli derbi je bio jedan od zanimljivijih u skorije vreme, viđen je otvoren fudbal sa velikim brojem šansi i golova, a na kraju je Hamburg slavio sa 4:3.

Ipak, vredi istaći da Sankt Pauli nije izgubio od Hambruga na svom terenu još od 2019. i nalazi se u seriji od četiri vezana trijumfa nad gradskim rivalom na ''Milerntoru''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024