MLADI MOMCI KROTE "BIKOVE": Derbi Zvezdine grupe u Bernu, koji ishod je najpovoljniji za "crveno-bele"?

O. M.

19. 09. 2023. u 10:07 >> 10:07

LAJPCIG gostuje ekipi Jang bojsa u prvom kolu grupe "G" Lige šampiona. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Vankdorf" u Bernu. Ova grupa posebno je interesantna pošto su u njoj i fudbaleri našeg šampiona Crvene zvezde, koji u prvom kolu gostuju šampionu Evrope Mančester sitiju.

МЛАДИ МОМЦИ КРОТЕ БИКОВЕ: Дерби Звездине групе у Берну, који исход је најповољнији за црвено-беле?

FOTO: AP/Tanjug

Jang bojs igra u neverovatnoj formi. Šampion Švajcarske je vezao devet utakmica bez poraza. Poslednji put pognute glave teren su napustili u maju, a od poslednjih 40 utakmica izgubili su samo tri. 

U grupnu fazu Lige šampiona ušli su preko Makabija iz Haife koji tako nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je na poslednjoj stepenici eliminisao Zvezdu i ušao u grupnu fazu najjačeg evropskog klupskog takmičenja. U Izraelu je bilo 0:0, a u Bernu 3:0 za Bojse.

Branilac titule je trenutno drugi u švajcarskoj Superligi sa 11 bodova, jednim manje od lidera Ciriha koji ima utakmicu više. Ekipa Rafaela Vikija nije primila gol na poslednjih pet utakmica, dve protiv Makabija, dve u domaćem kupu (Britenrajn 5:0, Ksamaks 1:0) i jednoj prvenstvenoj (Servet 1:0).

Jang bojs prošle sezone nije igrao u grupnoj fazi nijednog evropskog takmičenja pošto je poražen u plej-ofu za Ligu konferencija od Anderlehta. U prethodna dva nastupa u Ligi šampiona uspeli su da pobede u dve utakmice od 12, a oba puta (18/19 i 21/22) su završili na 4. mestu u grupi. Te dve pobede bile su protiv posrnulih evropskih velikana, Juventusa i Mančester junajteda. U gostima su sakupili samo bod u šest utakmica, opet protiv Junajteda.

Švajcarski šampion nikada nije prošao grupu Lige šampiona, ali ima jedno polufinale Kupa šampiona, davne 1959. godine su tu zaustavljeni od Remsa.

Lajpcig je na sjajan način počeo novu sezonu, pobedom protiv Bajerna u nemačkom Superkupu. Nakon toga su pretrpeli poraz u ligi od Leverkuzena, ali su potom vezali tri pobede pa su stigli do trećeg mesta, sa bodom manje od vodećih Bajerna i Leverkuzena.

Postigli su dva ili više golova na svakoj utakmici od početka sezone, a samo jednom to nije bilo tri ili više. Istovremeno su tri puta uspeli da sačuvaju mrežu.

Lajpcigu je ovo šesto učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Nikada nisu ispali posle grupne faze, četiri puta su bili među prva dva, a jednom su se kao trećeplasirani preselili u Ligu Evrope i tamo stigli do polufinala. Imaju jedno polufinale i u Ligi šampiona, 2019/20. ih je u toj fazi zaustavio Pariz Sen Žermen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,62) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja