ZVEZDA NA BRDU PRED GOSTOVANJE ŠAMPIONU EVROPE: "Crveno-beli" znaju kako sa Čukaričkim

O. M.

16. 09. 2023. u 17:27 >> 17:27

DERBI sedmog kola Super lige Srbije na programu je od 18 časova i pet minuta, kada na Banovom brdu Čukarički dočekuje aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu.

ЗВЕЗДА НА БРДУ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ ШАМПИОНУ ЕВРОПЕ: Црвено-бели знају како са Чукаричким

FOTO: M. Vukadinović

Biće to susret dva predstavnika Srbije u evropskim kupovima, u kojima će naredne nedelje imati prva ovosezonska iskušenja, a u slučaju Čukaričkog i istorijski debi u grupnoj fazi.

Osim što je favorit zbog objektivno mnogo jačeg sastava, Zvezda je trenutno u daleko boljoj formi od današnjeg domaćina. "Crveno-beli" zauzimaju drugo mesto na tabeli Super lige Srbije sa 15 bodova iz šest kola. Imali su jedan kiks, u pretprošlom kolu protiv Voždovca na "krovu", a ostalih pet prvenstvenih okršaja rešili su u svoju korist. U prva četiri kola lako i ubedljivo su izašli na kraj sa Vojvodinom (5:0), Napretkom (4:0), lučanskom Mladosti (4:1) i Spartakom (3:0). 

Usledio je šok protiv Voždovca gde je šampion posle 0:3 stigao do 2:3 i možda su ga minuti delili do izjednačenja, ali nije više bilo vremena pa su bodovi ostali na krovu tržnog centra. U poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu, na proslavi rođendana stadiona "Rajko Mitić" gostovao je Novi Pazar, a Zvezda je teže nego što se očekivalo pobedila sa 2:1.

Trenutno su izabranici Baraka Bahara drugi na tabeli sa bodom zaostatka za liderom TSC-om iz Bačke Topole, koji danas dočekuje novajliju u ligi pančevački Železničar i teško je očekivati da će kiksnuti, pa je pobeda imperativ crveno-belih ukoliko žele da zadrže priključak. Naročito kada se zna da večiti rival Partizan ima samo dva boda manje ali uz utakmicu manje.

Ubedljiva pobeda bi došla i kao injekcija samopouzdanja pred gostovanje šampionu Evrope Mančester sitiju kroz tri dana.

Prošlogodišnjim trećim mestom na tabeli, Čukarički je postigao istorijski uspeh, obezbedivši grupnu fazu UEFA takmičenja. Ipak, protivnik u plej-ofu Lige Evrope bio im je grčki Olimpijakos koji je sa dve ubedljive pobede pokazao da ekipa sa Banovog brda mora drastično da se poboljša ako ne želi da služi za popravljanje gol-razlike u grupnoj fazi Lige konferencija.

"Brđani" su dobro počeli novu sezonu u Super ligi, sa dve pobede nad Radničkim iz Niša i Radničkim 1923 iz Kragujevca. U Beogradu je bilo 2:0 protiv "reala sa Nišave", a u Kragujevcu je domaći tim savladan sa 2:1. I tu je Čukarički, bar što se tiče pobeda, stao. Usledio je remi 2:2 na domaćem terenu protiv Javora iako je Čuka dva puta vodila, pa šokantan poraz od novog superligaša IMT-a sa Novog Beograda. Zatim još dva remija sa papirnatim autsajderima - između dva duela sa Olimpijakosom odigrali su bez golova protiv Radnika, a onda u gostima protiv Železničara 2:2 gde je, ako ništa drugo, ekipa pokazala karakter kada je u nastavku stigla dva gola zaostatka iz prvog poluvremena.

Možda je ekipu sa Banovog brda više poremetila nego što je donelo promenu na bolje  smena trenera koja je usledila posle remija sa Javorom. Ostaje da se vidi da li će Igor Matić, koji je došao umesto Dušana Kerkeza, uspeti da poveže konce i vrati "belo-crne" na pobedničke staze. Za sada nije uspeo u tome, a posle Zvezde njegova ekipa putuje u Budimpeštu, gde ih dočekuje Ferencvaroš u prvom kolu Lige konferencija.

Prošle godine Čukarički i Zvezda sastali su se četiri puta, a sva tri prvenstvena duela, kao i finale Kupa, pripala su crveno-belima, uz gol-razliku 11:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,52) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)