LAK ZADATAK ZA MANČESTER SITI: ''Kolibari'' redovna mušterija ''građanima''

V.M.

02. 09. 2023. u 07:55

AKTUELNI šampioni Engleske će od 16 časova na ''Etihadu'' dočekati Fulam.

ЛАК ЗАДАТАК ЗА МАНЧЕСТЕР СИТИ: Колибари редовна муштерија грађанима

FOTO: Tanjug/AP

Četa Pepa Gvardiole je impresivno otvorilu sezonu i pored osvajanja Superkupa Evrope jedina je ekipu u Premijer ligi koja nakon tri kola ima savršen skor, dok je Fulam preko nedelje vredan bod osvojen protiv Arsenala proteklog vikenda iskoristio kao nalet da izbaci Totenhem iz Liga kupa.

Siti je minulog vikenda ostvario treću uzastopnu ligašku pobedu slavivši na ''Bramal lejnu'' sa 2:1, doduše na dosta teži način nego što je to očekivano. Prvi gol na utakmici postigao je Erling Holand u 63. minutu nakon što je u prvom poluvremenu promašio jedanaesterac, ipak Šefild je poravnao preko Bogla u 85. minutu ali to ''oštricama'' nije bilo dovoljno za bod jer je konačnih 2:1 za šampione u samoj završnici meča postavio heroj prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, Rodri.

Domaćin je takođe u smiraj prelaznog roka osigurao zamenu za Kevina de Brujnea koji će dugo odsustvovati sa terena. Izbor je pao na Mateuša Njunesa koji je Vulverhemptonu plaćen preko 60 miliona evra. Mladi Portugalac je oduševio Gvardiolu pre par godina kada je u dresu Sportinga igrao protiv Sitija, tada je španski stručnjak izjavio da je on jedan od najboljih veznjaka na svetu, a sad će biti deo njegove čete.

Što se tiče Fulama, on je proteklog vikenda odigrao 2:2 sa Arsenalom. Vodio je sa 1:0, ali ''tobdžije'' su preokrenule, a nakon toga je Kalvin Vasi dobio crveni i delovalo je će Arsenal rutinski doći do pobede, ipak Paljinja je postigao pogodak u 87. minutu i ''kolibari'' su do kraja meča zatvorili prilaze svom golu osiguravši vredan bod.

Da mu prijaju gradski derbiji Fulam je prikazao preko nedelje kada se u okviru Liga kupa sastao sa drugom ekipom iz Severnog Londona, Totenhemom, od kojeg je posle 1:1 u regularnom delu bolje izvodio penale i tako se plasirao u treću rundu gde će igrati sa Noričom.

Ako pogledamo međusobne duele, videćemo da je Siti u velikoj prednosti. ''Građani'' retko vole da igraju protiv neke ekipe kao protiv Fulama kojeg su savladali neverovatnih 14 puta zaredom.

Poslednju put kada je današnji gost osetio slast uspeha na ''Etihadu'' bilo je davne 2009. kada je ekipu sa klupe predvodio Roj Hodžson.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave