BATE BORISOV BEZ ŠANSI PROTIV ŠERIFA: Belorusi plaćaju ceh zbog sankcija UEFA

O. M.

17. 08. 2023. u 11:56

BATE Borisov dočekuje ekipu Šerifa u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica se igra na neutralnom terenu, gradskom stadionu u mađarskom Mezekevešdu.

БАТЕ БОРИСОВ БЕЗ ШАНСИ ПРОТИВ ШЕРИФА: Белоруси плаћају цех због санкција УЕФА

FOTO: M. Vukadinović

Prva utakmica završena je ubedljivom pobedom moldavske ekipe od 5:1, pa je pred beloruskim šampionom nemoguća misija.

BATE je evropsku sezonu počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona iako je šampionat Belorusije prošle godine završio na tek trećoj poziciji. Posle oduzimanja bodova Soligorsku i Energetiku BATE je ostao prvi i dobio priliku da igra kvalifikacije za elitno takmičenje u kome je na startu savladao albansku ekipu Partizani, ali je u drugom kolu kiparski Aris bio prejak (6:2 i 5:3).

BATE je dakle u poslednje tri evropske utakmice primio 16 golova, a postigao šest i jasno je da će morati da se preseli u plej-of za Ligu konferencija. To ne treba mnogo da čudi kada se zna da ova ekipa igra sve utakmice u gostima, a kao domaćini se seli po evropskim stadionima i igraju pred praznim tribinama, sve zbog nerazumnih sankcija UEFA.

Šerif je prethodnu sezonu završio na prvom mestu u šampionatu Moldavije i tako obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona. Protivnik u prvom kolu bio im je Farul Konstanca, a posle poraza od 1:0 u prvom meču u Rumuniji, Šerif je istim rezultatom uspeo da pobedi na svom terenu i obezbedi produžetke u kojima je eliminisao rivala sa dva gola.

Sledeći protivnik im je bio šampion Izraela Makabi Haifa i ponovo smo gledali produžetke posle dva meča, ali je ovaj put Makabi bio bolji i savladao šampiona Moldavije koji je nastavio takmičenje u Ligi Evrope.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!