MAJORKA PROŠLE GODINE DVA PUTA POBEDILA VILJAREAL: Žuta podmornica porazom otvorila sezonu

O. M.

18. 08. 2023. u 07:46

MAJORKA dočekuje ekipu Viljareala ovog petka od 19.30 na stadionu "Son mua", u okviru drugog kola španske La lige.

МАЈОРКА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ДВА ПУТА ПОБЕДИЛА ВИЉАРЕАЛ: Жута подморница поразом отворила сезону

FOTO: EPA

Majorka je u prvom kolu izvukla nerešeno 1:1 na gostovanju Las Palmasu iako je krajem prvog poluvremena promašila penal. S druge strane, "žuta podmornica" je izgubila sa 2:1 od Betisa. Horhe Kuenka je u 61. minutu anulirao vođstvo koje je domaćinima doneo Perez u 20, ali je Vilijan Hose u petom minutu nadoknade pustio hladan tuš na Madrigalu i ohladio 18.000 navijača Viljareala.

Izabranici Havijera Agirea prošle godine su oba puta pobedili četu Kikea Setijena. Bilo je 2:0 za Majorku na Gradskom stadionu u Valensiji na kome je Viljareal bio domaćin prošle sezone, a 4:2 na Son Mua stadionu. 

Majorka je prošle sezone završila na devetom mestu u najvišem razredu španskog fudbala a cilj je i ove godine borba za gornji deo tabele.

Klub je u prelaznom roku doveo nekoliko pojačanja. Vezista Manu Morlanes stigao je iz Viljareala na pozajmicu ovog januara, a pre nekoliko dana je aktivirana otkupna klauzula od četiri miliona evra pa je Morlanes postao igrač Majorke. Iz Union Sen Žiloa stigao je za dva i po miliona evra defanzivac Zibe van der Hejden, a konkurenciju u zadnjoj liniji pojačao je iskusni Omar Gonzales Maskarel koji je došao iz Elčea za milion evra. 

S druge strane, Majorku je napustio sjajni mladi Korejac Li Kang In koji je za 22 miliona evra pojačao Pariz sen Žermen.

Izabranici Kikea Setjena su prošle sezone završili na petom mestu u La ligi sa 64 boda i time su obezbedili učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Viljareal je ovog leta doveo veliki broj novih igrača u klub, uključujući Aleksandra Sorlota koji je Lajpcigu plaćen deset miliona evra i Denisa Suareza koji je došao bez obeštećenja jer mu je istekao ugovor u Selti, ali su izgubili neke ključne ličnosti poput Nikolasa Džeksona (pojačao Čelsi za 37 miliona), Semjuela Čukvuezea koji je za 20 miliona otišao u Milan, dok je Bulaje Dia otišao u Salernitanu za 12 miliona.

Majorka je kompletna za ovu utakmicu i očekuje se da će među stative stati reprezentativac Srbije Predrag Rajković. Matija Nastasić nije produžio ugovor s ostrvljanima i još nije poznato gde će nastaviti karijeru.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!