BORJAN SE VRAĆA U LIGU ŠAMPIONA? Makabi želi da ponovi prošlogodišnji istorijski uspeh

O. M.

09. 08. 2023. u 13:42 >> 13:42

KVALIFIKACIJE za Ligu šampiona nastavljaju se ove nedelje, a u jednom od najuzbudljivijih mečeva zakazanih za sredu, Slovan u Bratislavi dočekuje Makabi iz Haife. Utakmica je na programu od 20.30 na "Nacionalnom stadionu".

БОРЈАН СЕ ВРАЋА У ЛИГУ ШАМПИОНА? Макаби жели да понови прошлогодишњи историјски успех

Foto: Profimedia

Obe ekipe su kvalifikacije počele od prvog kola.

Iako Slovan nije zabeležio nijedan poraz od starta nove sezone, uključujući i pripremne utakmice, rezultati ovog tima mogli su da budu i bolji. U prva dva ligaška meča Slovan je dva puta odigrao nerešeno. U prvoj utakmici, na gostovanju kod Košica, nije bilo golova, dok su protiv Banske Bistrice na svom terenu odigrali 2:2, iako su do samog kraja meča imali prednost.

Slična situacija je i u Evropi, gde je Slovan stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Nakon velike borbe protiv luksemburškog Esperanža i pobede u gostima od 2:0, usledio je dvomeč sa prvakom BiH, ekipom Zrinjskog iz Mostara. U prvom meču Slovan je u gostima pobedio sa 1:0. Iako je u revanšu slovački predstavnik imao prednost od 2:0 nakon 65 minuta igre, Zrinjski je iskoristio opuštenost protivnika i izjednačio.

Srećom po Slovake ostalo je 2:2, ali takav pad koncentracije u meču sa Makabijem mogao bi da bude koban, s obzirom na to da je tim iz Izraela mnogo kvalitetniji od Mostaraca.

Makabi je prošle sezone ostvario istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, pa će i i ove godine pokušati da ponove učinak i tako obraduju navijače i sve ljubitelje fudbala u Izraelu koji ima priliku da uđe u Top 15 na UEFA rejting listu i tako dobije i drugi tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Protivnik u prvom kolu kvalifikacija bio im je tim sa Malte, Hamrun, koji nije predstavljao visoku prepreku. Rezultat meča na Malti bio je 4:0 za Makabi, dok je meč u Haifi takođe završen pobedom izraelskog kluba od 2:1.

Makabi je nakon toga nastavio pobednički niz, savladavši Beitar Jerusalim u finalu Superkupa sa 3:1, nakon čega je usledio dvoboj u drugom kolu Lige šampiona, ovog puta protiv šampiona Moldavije Šerifa iz Tiraspolja. Iako je Šerif u prvoj utakmici pobedio sa 1:0, Makabi je u revanšu na svom terenu pobedio 2:1 i obezbedio produžetke u kojima je sa dva gola stigao do trećeg kola i duela sa Slovanom.

Svoje mesto među stativama gola Slovana zauzeće Bivši kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, dok se u prvih 11 očekuje i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I0-1&II0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila