ČETA NAŠEG STRUČNJAKA ZAPOČINJE EVROPSKU ODISEJU: Prva prepreka viceprvak Ukrajine

V.M.

25. 07. 2023. u 12:59

VEČERAS od 20 časova Dnjepar će ukrstiti koplja sa Panatinaikosom. Viceprvak Ukrajine ne može da igra kod kuće zbog rata u svojoj zemlji, pa će se meč odigrati u Košicama.

ЧЕТА НАШЕГ СТРУЧЊАКА ЗАПОЧИЊЕ ЕВРОПСКУ ОДИСЕЈУ: Прва препрека вицепрвак Украјине

FOTO: EPA

Pošto je prošle sezone bio ispred Dinama iz Kijeva i Zorje iz Luganska, domaćin je zauzeo drugo mesto u ukrajinskoj Premijer ligi i na taj način je zajedno sa šampionom Šahtjorom iz Donjecka obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dnjepar je imao solidnu evropsku kampanju protekle godine, iznenadio je mnoge prošavši svoju grupu, ali njegova odiseja se završila odmah u šesnaestini finala gde ga je zaustavio AEK iz Larnake.

Domaćin je imao veoma dobar pripremni period, upisao je četiri pobeda uz remi na svojih pet pripremih utakmica i sa dosta samopouzdanja započinje takmičarski deo sezone.

Sa druge strane, Panatinaikos našeg Ivana Jovanovića je vodio velike bitke u grčkom prvenstvu, bio je na prvom mestu veći deo prvenstva, ali je na kraju ipak ostao praznih ruku i titulu je osvojio AEK.

Prošlog leta ''zeleni'' se nisu lepo proveli u Evropi jer su već u kvalifikacijama za Ligu konferencija ispali, bolja od njih bila je Slavije iz Praga.

Panatinaikos je na pripremama upisao pet pobeda na sedam odigranih utakmica i izabranici Ivana Jovanovića su orni da finalistu Lige šampiona iz sezone 1970/71. vrate u najelitnije evropsko takmičenje iz kojeg izostaju već 13 godina.

Pošto je u pitanju prvi meč, verujemo da će oba tima biti oprezna i očekujemo da ne bude puno golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori