PRŠTAĆE NA ''MAKSIMIRU'': Balkanska kolonija stoji na putu Dinamovog plasmana u LŠ

V.M.

25. 07. 2023. u 12:45 >> 12:46

U prvoj utakmici drugog kola kvalfikacija za Ligu šampiona, Dinamo će na ''Maksimiru'' ugostiti Astanu.

ПРШТАЋЕ НА МАКСИМИРУ: Балканска колонија стоји на путу Динамовог пласмана у ЛШ

FOTO: EPA

Dinamo Zagreb je postao veteran u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje, plasiravši se u grupnu fazu Lige šampiona u šest od poslednjih 12 sezona. Ipak, taj uspeh ga ne prati u samom takmičenju jer je u svih šest navrata šampion Hrvatske završavao kao poslednji na tabeli. To je bio slučaj i prošle godine kada su ispred njega bili Salcburg, Milan i Čelsi.

''Modri'' su prošle sezone osvojili svoj 24. naslov prvaka Hrvatske, šesti uzastopni, ali nisu dobro započeli odbranu istog jer ih je u prvom kolu nasred ''Maksimira'' šokirao večiti rival Hajduk Split rezultatom 1:2.

Dinamo je imao solidan pripremni period za vreme kojeg je prikazao promenljive partije. Odigrao je četiri prijateljske utakmice u kojima je dva puta trijumfovao i remizirao. Bio je bolji od Dugog Sela (1:0) i CSKA Sofije 1948 (3:2), a nerešeno je igrao sa Koperom (2:2) i Spartom iz Praga (1:1).

Domaćin je ove sezone već osvojio jedan trofej, u finalu Superkupa Hrvatske susreo se sa Hajdukom kojeg je savladao pogotkom Baturine u 53. minutu.

Astana je, sa druge strane, samo jednom uspela da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, što je bilo u sezoni 2015/16. kada je završila na dnu svoje grupe.

Kazahstanski predstavnik je ovogodišnju kampanju započeo u prvom kolu kvalifikacija. U veoma ujednačenom dvomeču bio je bolji od Dinama iz Tbilisija ukupnim rezultatom 2:3. U prvom meču su odigrali nerešeno (1:1), dok je u drugom Dinamo vodio sa 1:0, ipak Astana se probudila u nastavku i brzim golovima Bejsebkova (50. minut) i Darboa (51. minut) obezbedila plasman u narednu rundu.

Za gosta se može reći da je mala balkanska kolonija jer se u redovima popularnih ''građana'' nalazi veliki broj igrača sa Balkana poput Josipa Čondrića, Alekse Amanovića, Igora Ivanovića, kao i bivše uzdanice veznog reda Crvene zvezde Dušana Jovančića.

Astana je za vikend odigrala remi bez golova sa Atjaruom i sada zaostaje tri boda za vodećim Ordabasijem.

Današnji rivali su se susreli u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. i tada je Dinamo rutinski slavio ukupnim rezultatom 3:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)