BOKA JE UHVATILA ZALET: Prepuna ''Bombonjera'' je prevelik zalogaj za nekadašnjeg šampiona

V.M.

24. 07. 2023. u 11:02 >> 11:02

U utakmici pretposlednjeg kola argentinskog prvenstva, Boka juniors će dočekati Njuels old bojs.

БОКА ЈЕ УХВАТИЛА ЗАЛЕТ: Препуна Бомбоњера је превелик залогај за некадашњег шампиона

Foto Profimedia

Može se reći da oba tima imaju donekle razočaravajuće sezone. To je sigurno slučaj sa domaćinom koji je u ovu sezonu ušao kao branilac trona i očekivalo se da ponovo vodi glavnu reč u borbi za titulu, ali to nije bio slučaj i Boka se trenutno nalazi se na devetom mestu. Što se tiče gosta, on je pružao solidne partije tokom većeg dela prvenstva, ipak posrnuo je u samoj završnici i kako stvari stoje neće obezbediti ni plasman u Kopa sudamerikanu jer ima četiri boda manje od osmoplasiranog Godoj Kruza.

''Zlatno-plavi'' su u poslednje vreme uhvatili zalet. U proteklih pet kola ne znaju za poraz i tom periodu su upisali tri pobede uz dve podele bodova. Na poslednje dve utakmice slavili su protiv Hurakana (1:0) i Himasija La Platu (3:1).

Tim trijumfima, tridesetpetostruki šampion se popeo na deveto mesto i tako ušao u grupu ekipa koje će plasirati u Kopa sudamerikanu, kako bi obezbedio to mesto treba mu jedan poen do kraja jer ima tri boda više od Belgrana koji je deseti.

Spas sezone, četa Horhea Almirona traži u Kopa libertadoresu. Zauzeo je prvo mesto u grupi ''F'' i početkom septembra ga očekuje meč osmine finala sa urugvajskim Nasionalom.

Njuels se u poslednje vreme pretplatio na remije. U poslednjih pet kola čak tri puta je igrao nerešeno, a pored toga je upisao pobedu i doživeo poraz.

Zbog te slabašne forme pao je na 12. mesto i danas mora da slavi kako bi imao ikakve šanse za plasman u Kopa sudamerikanu jer zaostaje četiri boda za Godoj Kruzom koji ima bolju gol-razliku, tako da ga mora preteći po broju osvojenih poena.

Izabranici Gabrijela Hajncea se muče na gostovanjima ove sezone, ostvario je samo dve pobede na 13 utakmica van svog stadiona ove sezone, ali na poslednjem gostovanju je slavio protiv Indenpendijentea (0:2).

Njuels je prošle sezone trijumfovao protiv Boke sa 2:0, a mi mislimo da je danas vreme za revanš.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024