BOSANCI ISPISUJU ISTORIJU: ''Plemići'' korak bliži Ligi šampiona?

V.M.

18. 07. 2023. u 09:46 >> 09:46

U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Zrinjski će dočekati jermenski Urartu.

БОСАНЦИ ИСПИСУЈУ ИСТОРИЈУ: Племићи корак ближи Лиги шампиона?

Foto: Profimedia

Bosanski predstavnik je pre sedam dana ostvario veliku pobedu u Jermeniji. Jedini gol na utakmici postigao je Senić u samoj završnici utakmice i sada sve što preostaje Zrinjskom je da sačuva tu prednost kako bi se po prvi put u istoriji kluba plasirao u drugu fazu kvalifikacija za najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje na starom kontinentu.

Zrinjski iz Mostara kao šampion Premijer lige BiH drugu sezonu zaredom igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošle godine je u veoma tvrdom dvomeču ispao od Šerifa iz Tiraspolja koji ga je savladao ukupnim rezultatom 1:0.

''Plemići'' su bez većih problema osvojili prvenstvo Bosne i Hercegovine, sakupivši 78 bodova, 20 više od drugoplasiranog Borca iz Banja Luke, a uz to su bili ubedljivo najefikasnija ekipa Premijer lige sa 66 postignutih pogodaka.  

Ekipa iz Mostara je izgledala dosta dobro i u pripremnom periodu, nakon poraza od Mure upisala je tri vezane pobede protiv Varaždina, Lokomotive iz Zagreba i Posušja i uspela je da tu dobru formu prenese na start sezone i slavi u Jermeniji.

Sa druge strane, Urartu je obezbedio svoje mesto u prvoj rundi kvalifikacija osvajanjem titule jermenske Premijer lige prošle sezone, sakupivši 83 boda, tri više od najbližeg pratioca Pjunika.

''Ponosni lavovi'' kreću u svoju drugu avanturu u Ligi šampiona, pošto su se poslednji put takmičili u sezoni 2014/15, kada je u prvom kolu kvalifikacija bolja od njih bila Santa Koloma. 

Šampion Jermenije nije igrao nikakve pripremne utakmice jer mu se prvenstvo završilo pre nešto više od mesec dana, ali ta pauza je bila dovoljno duga da poremeti Urartu koji je pre sedam dana uputio deset udaraca ka golu Zrinjskog ali nije uspeo da pronađe put do mreže iskusnog hrvatskog golmana Marka Marića.

Verujemo da ćemo gledati sličan meč kao i u Jermeniji i očekujemo da Zrinjski sačuva prednost iz prvog duela i po prvi put se plasira u drugu kvalifikacionu fazu Lige šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)