"GRBAVICA" SANJA EVROPU: Dinamo stiže u Sarajevo

V.D.

13. 07. 2023. u 10:24 >> 10:24

VEČERAS od 20.30 na čuvenom stadionu "Grbavica" Željezničar će dočekati ekipu Dinama iz Minska

ГРБАВИЦА САЊА ЕВРОПУ: Динамо стиже у Сарајево

Foto: Profimedia

Punih 20 godina Željezničar nije uspeo da preskoči kvalifikacije nekog evropskog takmičenja a sada u debitantskom nastupu u najmlađem UEFA takmičenju za klubove, Ligi konferencija neće imati nimalo lak zadatak s obzirom da će odigrati dvomeč sa sedmostrukim šampionom Belorusije, Dinamom iz Minska.

Današnji gosti su uveliko u takmičarskom ritmu i već su odigrali 14 mečeva u domaćem prvenstvu u kome dele prvu poziciju sa ekipom Nemana. Obe ekipe su osvojile po 32 po boda ali je ekipa iz Grodna prva na tabeli zbog pobede nad Dinamom.

Ekipa iz beloruske prestonice je u poslednjih 20 godina odigrala malo više evropskih utakmica i iskusnija je od svog rivala iz Sarajeva. Dinamo je bio učesnik grupne faze Lige Evrope u sezonama 2014/2015 i 2015/2016 ali je oba puta zauzeo poslednju pozicije u grupi sa četiri odnosno tri osvojena boda. 

Željezničar koji je prošle sezone zauzeo treću poziciju na tabeli Premijer lige BIH je do sada odigrao tri pripremne utakmice u kojima je pokazao dobru formu. Slavili su protiv Arsenala iz Tivta i austrijskog drugoligaša Kapfenberga dok su remizirali sa ekipom Tuzla sitija.

Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala dva puta do sada i to u polufinalu Kupa UEFA u sezoni 1984/1985. Na "Grbavici" je Željo slavio sa 2:0 dok su u revanšu u Minsku odigrali nerešeno 1:1. Te sezone su Sarajlije napravile najveći uspeh u istoriji plasmanom u polufinale Kupa UEFA gde su kasnije poraženi od mađarskog Videotona.

Željezničar je blagi favorit na današnjem meču a svakako će vetar u leđa svojim ljubimcima davati i "manijaci" koji će ispuniti stadion do poslednjeg mesta.

Mi očekujemo tvrd meč sa malo golova.

NAŠ TIP: 0-1I&0-2II (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave