BOKA SE OPORAVLJA OD OČAJNOG STARTA: Union ima pozitivan skor sa slavnim klubom u poslednje dve godine

O. M.

06. 07. 2023. u 13:32 >> 13:32

BOKA JUNIORS gostuje Unuionu iz Santa Fea u utakmici 23. kola argentinskog fudbalskog šampionata. Utakmica se igra na stadionu "15. april" u Santa Feu od 21.30 po srpskom vremenu.

БОКА СЕ ОПОРАВЉА ОД ОЧАЈНОГ СТАРТА: Унион има позитиван скор са славним клубом у последње две године

Foto Profimedia

Branilac titule šampiona Artgentine, Boka, ove godine igra u očajnoj formi i posle 22 kola nalazi se tek na 11. mestu na tabeli sa 31 bodom. Zaostaje dva poena i dve pozicije zza mestom koje vodi u kvalifikacije za Kopa Sudamerikana, odnosno osam pozicija i čak deset bodova za mestom koje vodi u kvalifikacije za Kup Libertadores.

Teoretski, posle ovog kola mogla bi da se popne na osmo mesto ali za tako nešto morali bi da prospu bodove Belgrano, Godoj Kruz i Argentinos juniors. Naravno sve pod uslovom da Boka pobedi, a izabranici Horhea Almirona vezali su tri poraza u gostima i četiri u poslednjih pet utakmica na strani.

Istovremeno, Union, koji je inače sa samo 12 osvojenih bodova kod kuće najgori domaćin u Ligi, vezao je tri utakmice bez poraza na svom "15. aprilu". Pre prošlonedeljnog poraza od Tukumana, "tatenge" su vezale šest mečeva bez izgubljenog. Tukuman je golom Koronela sa bele tačke stigao do tri boda s kojima je preskočio ekipu Kilija Gonzalesa na tabeli. A Union je i u toj utakmici imao više od igre, veći posed lopte, više pokušaja da postignu gol i više udaraca u okvir. 

Union je 25. na tabeli sa šest bodova prednosti ispred poslednjeplasiranog Arsenal Sarandija, ali je najgori domaćin u ligi sa samo 12 bodova. Sa samo 17 postignutih golova ima treći najgori napad u ligi.

Union može da se pohvali pozitivnim skorom sa Bokom u poslednje dve godine. Na tri susreta pobedili su dva puta i jednom igrali neodlučeno. Bilo je to u poslednjem gostovanju boke u Santa Feu, pre dve godine. Meč je završen rezultatom 1:1.

Boka je nekako uspela da se oporavi od ubedljivog poraza (0:4) protiv Godoj Kruza. Pobedila je u poslednjoj utakmici grupne gfaze Kupa Libertadores ekipu Monagasa, čime je potvrdila prvo mesto u grupi. Odmah potom, u ponedeljak je osvojila važne bodove pobedom nad Sarmijentom u Primeri, ali nije bilo lako jer nje prvi gol postigao Migel Merentrijel tek u 72. minutu utakmice. Pobedu je potvrdio Medina pet minuta pre kraja.

Kili Gonzales neće moći da računa na od ranije povređenog Danijela Huareza, ali Almiron ima mnogo više kadrovskih problema, jer su povređeni Markos Roho, Luka Langoni, Lujs Advinsula, Ezekijel Fernandez, Ezekijel Sebaljos i Norberto Briasko.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)